Premierul Vlad Filat vrea să ceară la toamnă remanierea guvernului

Premierul Republicii Moldova Vlad Filat, (www.gov.md)
Epoch Times România
01.08.2011

Premierul Vlad Filat a declarat sâmbătă că în toamnă, când va începe o nouă sesiune parlamentară, va insista asupra unei remanieri a cabinetului de coaliţie pe care îl conduce, relatează UNIMEDIA.

Premierul Vlad Filat a sugerat la 12 iulie, într-un discurs susţinut după consultări cu societatea civilă, că doreşte remanierea guvernului, acuzând că unii miniştri blochează activitatea executivului şi acţionează în interesul unor partide sau al unor persoane.

"Nu voi mai accepta să mai lucrez cu miniştri care nu-şi duc sarcinile până la capăt", a afirmat Filat, care a atras atenţia că fiecare membru PLDM al guvernului va fi evaluat şi le-a cerut partenerilor de coaliţie să facă acelaşi lucru.

Premierul Vlad Filat promitea că în scurt timp va prezenta lista cu remanierile necesare. "Nu trebuie să tolerăm incompetenţa de dragul Alianţei. Afirm clar: nu toţi conducătorii de instituţiii îşi fac treaba cum trebuie. Aceste lucruri nu vor mai fi acceptate", a subliniat premierul R. Moldova.

Liberal-democraţii s-au adunat sâmbătă în şedinţă pentru a discuta despre agenda politică a formaţiunii. Cu această ocazie, premierul, lider al PLDM, s-a arătat nemulţumit că deputaţii au plecat în vacanţă fără să adopte toate proiectele ce vizează în special demonopolizarea exportului de metale şi reformele ce vor accelera liberalizarea regimului de vize.

"Din păcate, un şir de proiecte de legi importante, care au fost iniţiate de Guvern, nu au avut finalitate în Parlament. Este o situaţie regretabilă şi care va avea consecinţe directe, inclusiv şi la capitolul acumulări la buget, dar şi la nivel de viteză cu care ne mişcăm în acest proces de reformă", a declarat şeful cabinetului de miniştri, citat de PublikaTV.

Parlamentul este condus de democratul Marian Lupu, preşedinte interimar al ţării, iar declaraţia critică a premierului la adresa Parlamentului poate fi interpretată ca o critică voalată la adresa colegului său de coaliţie, în condiţiile în care tensiunile din Alianţa pentru Integrare Europeană, în special între PLDM şi PD, s-au intensificat şi au continuat şi după alegerile locale din iunie.

Rugat de jurnalişti să comenteze situaţia coaliţiilor locale şi votul PLDM-PCRM în unele localităţi, premierul Filat a spus, sâmbătă, că a fost o situaţie în care PCRM a susţinut candidatul PLDM. Totodată, Vlad Filat a declarat că dacă ar fi fost semnat acordul de constituire a AIE la nivel local, ar fi putut fi o altă situaţie. "Este o lecţie pe care sper că colegii din AIE au învăţat-o", a spus Filat. În acelaşi timp, premierul a spus că PLDM nu a votat pentru niciun preşedinte de raion comunist.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor