Preşedintele CNN Worldwide îl ameninţă pe Trump: „Noi vă modelăm imaginea”

Preşedintele CNN îl ameninţă pe noul lider american Donald Trump, care a criticat organizaţia media că difuzează ştiri false. Trump a fost avertizat că trebuie să îşi modifice relaţia cu CNN, din moment ce organizaţia media ar putea influenţa modul în care este văzut el în lume.
Donald Trump.
Donald Trump. (Getty Images)

Donald Trump face o „greşeală” atunci când continuă să aibă o „relaţie conflictuală” cu CNN deoarece reţeaua „modelează modul în care este perceput acesta în capitalele lumii”, a declarat preşedintele gigantului media.

Luând cuvântul într-un interviu cu New York Magazine, Jeff Zucker, preşedintele CNN Worldwide, un birou care monitorizează CNN, CNN Internaţional, HLN şi CNN Digital, a declarat că este „trist” faptul că „cea mai puternică persoană din lume încearcă să deligitimizeze jurnalismul”.

Întrebat care este părerea sa după ce Trump a refuzat să accepte întrebări din partea CNN în timpul unei recente conferinţe de presă – şi după ce a denunţat apoi CNN ca o organizaţie media ce publică „ştiri false” – Zucker a declarat că decizia companiei sale media de a vorbi despre presupusa existenţă a „dosarului rusesc” fals [care aparent conţinea informaţii dăunătoare la adresa lui Trump] a fost luată deoarece acea poveste reprezenta o ştire.

CNN a desfăşurat în mod deschis o campanie mediatică anti-Trump încă de la începutul campanei prezidenţiale a acestuia, şi cel mai recent a acordat spaţiu extensiv „dosarului” complet inventat, ce susţinea, printre altele, că preşedintele american a avut prostituate în camera sa de hotel atunci când s-a aflat la Moscova cu mai mulţi ani în urmă.