Preşedintele Nicolae Timofti condamnă atacul violent de la Nisa

Preşedintele Nicolae Timofti condamnă atacurile violente de la Nisa şi transmite condoleanţe familiilor victimelor. Totodată, şi Ministerul Afacerilor Externe a reacţionat, oferind date de contact pentru moldovenii aflaţi în Nisa.
Nicolae Timofti
Nicolae Timofti (Florin Chirila/Epoch Times)

La doar câteva ore de la teribilul atac terorist din Franţa, unde peste 90 de persoane şi-au pierdut viaţa, preşedintele Republicii Moldova a transmis condoleanţe poporului francez şi familiilor victimelor.

Totodată, şeful statului a condamnat acţiunile teroriste şi a asigurat că Moldova este alături de Franţa în aceste momente grele.

„Condamn cu tărie teribilul atac terorist care a avut loc de Ziua Naţională a Franţei, la Nisa. Atentatul din Franţa ne dovedeşte că terorismul ia forme nebănuite. Marile metropole europene au devenit prea des teatre de război ale cruzimii teroriste. Tocmai de aceea, trebuie să luăm toate măsurile de precauţie, fără a leza drepturile fundamentale ale omului şi să combatem neşovăielnic astfel de evenimente catastrofale, soldate cu pierderi de vieţi inocente. Republica Moldova este alături de Franţa în aceste momente grele”, se arată în mesajul preşedintelui.

Şi Ministerul Afacerilor Interne şi Integrării Europene de la Chişinău a venit cu câteva precizări. Într-un comunicat remis redacţiei Epoch Times, autorităţile informează că “Ministerul şi Ambasada Republicii Moldova în Franţa întreprind demersurile corespunzătoare pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii informaţiei cu privire la circumstanţele producerii atacului şi cetăţenia victimelor.”

Totodată, MAEIE a furnizat informaţii pentru cetăţenii moldoveni aflaţi acum în Franţa, precum şi rudele acestora: sunt rugaţi să contacteze Ambasada Republicii Molodva la Paris 33 674966891

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe