Preşedintele Obama acceptă o scrisoare de la un practicant Falun Gong

Pe 5 octombrie, la un eveniment de campanie din Virginia, un reprezentant Falun Gong a dat mâna cu preşedintele Obama şi i-a înmânat o scrisoare de la practicanţii disciplinei spirituale despre acuzaţiile privind recoltarea forţată de organe pe viu din China. Atunci când va fi privită în China fotografia cu momentul în care a fost înmânată scrisoarea, va atrage atenţia oamenilor şi va schimba unele păreri de acolo, în timp ce scrisoarea în sine îl poate ajuta pe preşedinte să înţeleagă mai bine atrocitatea în masă care are loc în China.

Karen Gao, o reprezentantă a Asociaţiei Falun Dafa din Washington DC, a înmânat scrisoarea preşedintelui în timpul unei întâlniri publice cu alegătorii, la Universitatea George Mason din Fairfax, cerând ajutorul lui pentru a opri recoltarea forţată de organe pe viu de la practicanţii Falun Gong din China, efectuată de regimul comunist chinez.

În timp ce se uita direct în ochii doamnei Gao, preşedintele Obama a acceptat scrisoarea din mâna ei.

Fotografia cu acest moment este prima din ultimii 10 de ani care înfăţişează un practicant Falun Gong oferind personal informaţii cu privire la persecutata disciplină Falun Gong unui preşedinte american.

Chinezii au fost inundaţi timp de 13 ani cu propagandă care demonizează Falun Gong şi au fost ţinuţi în întuneric de mass-media de stat în legătură cu atrocităţile în ce priveşte recoltare forţată de organe pe viu.

Fotografia cu doamna Gao dând mâna cu preşedintele Obama înlătură unele dintre povestirile false despre practică, ce au fost relatate de mass-media regimului chinez. Faptul că ea cere ajutorul preşedintelui, în timp ce îi înmânează scrisoarea care descrie "cea mai gravă atrocitate de pe pământ", dacă va fi transmis poporului chinez, va înlătura vălul de ignoranţă din China în legătură cu atrocitatea în masă de recoltare forţată de organe pe viu.

În mod normal, într-o astfel de ocazie, preşedintele nu ar accepta la întâmplare orice materiale. Cu toate acestea, el a întins mâna stângă, în timp ce gărzile sale de corp stăteau în apropiere, observând totul si având ochii fixaţi pe scrisoare. Iar în loc să dea scrisoarea personalului său, Obama a pus-o în buzunarul pantalonilor.

Scrisoarea ar putea direcţiona atenţia preşedintelui Obama faţă de interesul Congresului în legătură cu problema recoltării de organe din China.

În ziua precedentă, pe 4 octombrie, 106 congresmeni americani, aproximativ un sfert din membrii Camerei Reprezentanţilor din SUA, au semnat o scrisoare către Secretarul de Stat, cerându-i să "pună la dispoziţie orice informaţie" pe care Departamentul de Stat o are " cu privire la abuzurile de transplant din China."

Cercetătorul CQ Global a raportat că anchetatorii recoltării de organe din China estimează că între 2000-2008, 62.000 de practicanţi Falun Gong au fost ucişi prin recoltare forţată de organe pe viu. Avocatul pentru drepturile omului David Matas (co-autor cu David Kilgour al cărţii deschizătoare de drumuri "Recoltarea Sângeroasă") estimează că 8.000 practicanţi sunt ucişi în fiecare an de prin recoltare forţată de organe pe viu.

Persecuţia împotriva Falun Gong a fost lansată de fostul lider al Partidului Comunist Chinez (PCC), Jiang Zemin, în 1999. Potrivit Centrului de Informare Falun Dafa, cei care practică Falun Gong sunt supuşi unor grave încălcări ale drepturilor omului de către PCC.

Datorită numărului de persoane vizate - în 1999 autorităţile chineze de stat au estimat că între 70 şi 100 de milioane de oameni practicau Falun Gong - Falun Gong este cea mai mare persecuţie religioasă din lume.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe