Preşedintele Turciei declară măsurile anticoncepţionale ca fiind un act de “trădare”

(FRED TANNEAU / AFP / Getty Images)

După ce şi-a exprimat opoziţia fermă împotriva avorturilor, a cezarienelor şi a pastilelor de ziua a 2-a, preşedintele Turciei, Recep Tayyp Erdogan, s-a referit la măsurile contraceptive declarând că acestea sunt un act de trădare la adresa ţării, remarcă ce va relansa controversa privind sănătatea reproductivă.

“Ei au trădat această ţară de ani de zile promovând măsurile contraceptive în încercarea de a secătui generaţiile următoare”, a declarat Erdogan.

Contracepţia este ultima reţea descoperită şi considerată trădătoare de către preşedintele turc, după ce a declarat săptămâna trecută că mişcarea Gulen este implicată în trădare.

Adresându-se mirelui şi miresei la ceremonia de nuntă a fiului omului de afaceri Mustafa Kefeli pe data de 21 decembrie, Erdogan a spus cuplului că folosirea metodelor contraceptive a fost o trădare faţă de ambiţia Turciei de a crea o naţiune înfloritoare cu o populaţie tânără.

“Un singur copil ar fi straniu, doi înseamnă rivalitate, trei înseamnă echilibru şi patru înseamnă abundenţă“a spus el, relatând presupusele vorbe înţelepte ale uni om în vârstă din Districtul Central Anatolian din Beypazarı.

Erdogan – care are doi fii şi două fiice – a atras furia grupurilor feministe din cauza declaraţiei sale că fiecare femeie ar trebui să aibă cel puţin 3 copii, declaraţie făcută cu o săptămână înaintea altei "perle", când spunea că femeile nu sunt egale cu bărbaţii.

Erdogan a sugerat anterior limitarea drepturilor la avort, a pastilei de ziua a 2-a şi a naşterilor prin cezariană. Preşedintele Turciei a fost clar şi în ceea ce priveşte opoziţia în faţa măsurilor contraceptive, criticând încercările femeilor de a descuraja naşterile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe