Primar PNL, fost social-democrat, arestat alături de alte 16 persoane într-un dosar de fraudare a alegerilor

Primarul Marin Voicu, adus de anchetatori la sediul primăriei Ciorani unde continuă percheziţiile
Primarul Marin Voicu, adus de anchetatori la sediul primăriei Ciorani unde continuă percheziţiile (ziarulincomod.ro)

Primarul comunei prahovene Ciorani, Marin Voicu, care a fost reţinut miercuri într-un scandal de fraudare a scrutinului din septembrie 2020, a fost arestat luni, ca urmare a deciziei Tribunalului Prahova, informează publicaţia Incomod.ro.

Sursa citată precizează că, iniţial, după audierile de la Curtea de Apel Ploieşti, 17 persoane (inclusiv primarul) au fost duse la arest, dar instanţa a hotărât cercetarea lor în stare de libertate. Ulterior, însă, procurorii au făcut recurs, iar Tribunalul a decis arestarea tuturor celor 17. Printre cei arestaţi se numără şi o femeie care a primit arest la domiciliu.

Decizia este definitivă.

Reamintim că procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti şi poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au efectuat miercuri 18 percheziţii în Ciorani, inclusiv la sediul Primăriei şi la domiciliul primarului Marin Voicu (PNL) din comuna menţionată, precum şi la domiciliul a trei persoane din Ploieşti.

“Cu ocazia alegerilor locale din data de 27.09.2020, membrii secţiilor de votare din comuna Ciorani au falsificat procesele verbale de consemnare a rezultatelor voturilor pentru alegerea Primarului, Consiliului Local, Consiliului Judeţean şi Preşedintelui Consiliului Judeţean, inserând în aceste înscrisuri date neconforme cu realitatea. În fapt, a fost diminuat numărul voturilor obţinute de unii candidaţi/formaţiuni politice în defavoarea altor candidaţi/formaţiuni politice”, se arată în comunicatul remis presei de PCA Ploieşti.

Reamintim că ancheta este coordonată de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, iar cercetările în cauză au demarat la finalul anului 2020, după o plângere în care era reclamată o schemă de fraudare a alegerilor locale. La acea vreme au fost ridicaţi mai mulţi saci în care se aflau buletine de vot din comuna Ciorani. Sacii cu documente au fost depuşi într-o anexă a Judecătoriei din Mizil, dat fiind faptul că la acel moment ancheta era coordonată de parchetul local. Doar că, în luna martie, documentele care făceau obiectul acestei anchete, inclusiv buletinele de vot, au fost furate din depozit. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mizil au confirmat că a fost deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de violare a unui sediu profesional şi sustragere de înscrisuri oficiale.

Potrivit sursei citate, procurorii din Mizil cercetau o posibilă fraudă electorală la alegerile din comuna prahoveană Ciorani. În urma unei plângeri care reclama fraudarea alegerilor din septembrie 2020, s-ar fi decis renumărarea voturilor pentru desemnarea primarului de la Ciorani, doar că ulterior s-ar fi descoperit că frauda electorală, dacă a existat, nu ar fi fost în favoarea edilului, care oricum fusese votat masiv de localnici, ci ar fi avantajat candidaţii, fie de la Consiliul Local, fie de la Consiliul Judeţean Prahova, inclusiv pe cei care au candidat pentru preşedinţia acestei instituţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne