Primarul Sectorului 1, acuzat că îşi bate joc de banii publici

Primarul PSD Dan Tudorache, de la Sectorul 1, cheltuie banii după bunul plac şi după ordinele echipei Dragnea-Firea, acuză USR.
Daniel Tudorache
Daniel Tudorache (Florin Chirila/Epoch Times)

Uniunea Salvaţi România protestează faţă de modul în care primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, înţelege să cheltuiască banii publici şi să ignore prerogativele Consiliului local, reiese dintr-un comunicat de presă remis de partidul înfiinţat de Nicuşor Dan.

"În ultimele sale declaraţii publice, primarul Dan Tudorache doreşte să-i convingă pe locuitorii acestui sector că toate proiectele sale sunt blocate de USR. Consilierii locali USR ţin să-i amintească motivul pentru care au fost aleşi de cetăţeni: acela de a veghea la o bună guvernare a sectorului. A aproba proiecte pe bază de interese personale, cu cheltuieli nejustificate, cu un vădit caracter clientelar sau cu o documentaţie slabă nu poate face parte dintr-o acţiune politică care să arate respect faţă de cetăţeni", a transmis USR.

Clotilde Armand, membru în Consiliu local al Sectorului 1 din Bucureşti, încă din momentul amendării bugetului local pe 2017 a arătat că PSD "nu are o viziune de dezvoltare pentru Sectorul 1, ci un sistem de cheltuire a banilor publici".

"Primarul, spune liderul filialei USR Sector 1, e nemulţumit acum că opoziţia îşi îndeplineşte rolul şi nu-i permite să cheltuiască banii după bunul plac şi după ordinele echipei Dragnea-Firea", a declarat Clotilde Armand.

USR s-a abţinut să voteze câteva proiecte pentru că nu justificau aprobarea în Consiliul local în regim de urgenţă, fără o documentaţie studiată din timp. În acest cadru, se înscrie şi "aşa-zisul proiect pentru salvarea Clubului Rapid, care nesocoteşte baza juridică şi demersurile prealabile pe lângă părţile implicate în administrarea clubului".

"La categoria proiecte slab pregătite poate fi menţionat proiectul pentru începerea reabilitării termice a caselor, la care USR s-a abţinut de la vot deoarece datele tehnice şi financiare nu corespundeau realităţii complexe de pe teren. Iar la capitolul proiecte ilegale poate fi citat cazul Şcolii nr.12 Herăstrău unde USR a prezentat un proiect care a fost retras pe motivul lipsei cadastrului pentru a fi reintrodus ca proiect PSD, dar cu o diferenţă de 1000 mp mai puţin la terenul recuperat", a arărat USR.

Pentru comparaţie, consilierii USR Sector 1 menţionează 3 proiecte USR, bine documentate si pregătite, care au obţinut de altfel şi o majoritate de voturi în Consiliul local de vineri, 30 iunie, respectiv: proiectul pentru reamenajarea parcului Gării de Nord, după intrarea sa efectivă în administrarea Sectorului 1 -un demers 100% USR, şi cele două proiecte de primă etapă vizând construirea unui nou corp de clădire la Liceul Nicolae Iorga şi o viitoare pistă de alergare în Parcul Bazilescu.

"Cetăţenii Sectorului 1 nu au nevoie de mărinimie din partea administratiei locale, nu solicită mici stimulente individuale, ci un cadru de viaţă civilizat într-o capitală europeană", a explicat Clotilde Armand, preşedintele filialei USR Sector 1.