Primăvara PSD şi profetul Crin

Declaraţii de presă la sediul USL. În imagine, Crin Antonescu şi Victor Ponta
Declaraţii de presă la sediul USL. În imagine, Crin Antonescu şi Victor Ponta (Epoch Times România)

În timp ce Crin Antonescu declară că Ponta ar trebui să umble cu el "ca şi cu sfintele moaşte", căci PNL-ul l-a făcut premier, se pare că sătui de aroganţe, liderii PSD lucrează la strategia debarcării lui Crin.

Conform pesurse.ro, liderii PSD fac tot mai multe calcule privind oportunitatea ruperii USL şi propulsarea lui Victor Ponta în cursa pentru Cotroceni. Coaliţia nu se va rupe însă de azi pe mâine, căci momentul nu este deloc oportun. După recentele declaraţii ale preşedintelui Băsescu, care a afirmat că îl va susţine pe Antonescu în turul doi al prezidenţialelor, dacă liberalul se va confrunta cu un candidat PSD, social democraţii se tem:

"Dacă pierde Ponta în faţa unui Antonescu susţinut de toţi ceilalţi, în frunte cu Băsescu? Pentru PSD ar fi un dezastru total”, au declarat pentru pesurse.ro lideri PSD.

Se pare că, pe lângă îngrozitorul spectru al unei alinierii forţelor de dreapta, dirijate de Băsescu, în jurul lui Crin, PSD şi-a mai făcut un calcul. Şi anume că iarna nu este cel mai bun moment pentru ruperea USL.

Căci vine frigul, cresc facturile la întreţinere, la gaze, iar PSD nu vrea să fie unicul "beneficiar" al nemulţumirii populare în faţa scumpirilor ce vor venit. În definitiv, Ministrul de Finanţe este liberal şi responsabilitatea pentru curentul de nemultumire populară ar trebui împărţit "cinstit" intre PSD şi PNL.

Aşa că social democraţii îl vor mai răbda pe Crin cel puţin până în primăvară, să treacă frigul şi facturile mari.

Între timp, PSD a început să îşi "cumpere" capital electoral. Nu cu mici şi bere, ci, cum vine iarna, cu bani de la buget pentru primăriile locale, pentru ca acestea să facă faţă "valului de aer arctic" care va veni.

Liviu Dragnea, mâna dreaptă a lui Ponta, a cerut (şi primit), în două rânduri, bani pentru „cheltuieli urgente în sezonul rece” din Fondul de rezervă bugetară naţională, bani pe care îi dă, făcând valuri în presă, primăriilor din ţară, care, altfel, nu ar avea bani să bage agent termic în case la români. Cotată drept o modalitate de a şi-i mitui pe primari, măsura are mai degrabă caracter populist, românul trebuie să ştie că mulţumită PSD caloriferele din casă nu sunt reci.

În concluzie, PSD face calcule şi pregăteşte "primăvara politică PSD", când cu puţină "baftă propagandistică" românul îşi va aminti că datorită lui Liviu Dragnea, vice PSD, a avut căldură în casă, chit că întreţinerea a costat foarte scump.

Şi astfel, în timp ce Antonescu îi cere lui Ponta să îi mulţumească pentru faptul că l-a făcut premier, PSD calculează cum să conducă singur ţara, fără PNL.

Testul suprem vor fi europarlamentarele. Dacă PSD obţine un scor în jurul procentului de 45% la europarlamentare, înseamă că partidul a ieşit bine din iarnă, cu un Ponta scăpat neterfelit complet de taxe, facturi, buget, neaderare la Schengen, raport MCV pe ţară etc.

Şi atunci, dacă "semne bune anul electoral are", poate fi anunţată candidatura lui Ponta la prezidenţiale, iar Antonescu debarcat din USDL, cu sarcasmele sale cu tot.

"Nu e zi de la Dumnezeu în care să nu se spună că USL nu se rupe mâine – acest lucru nu pot să-l ştiu, nu sunt profet. Nu dorim să rupem o alianţă politică pe care am construit-o greu, nu dorim să aruncăm la coş o construcţie pe care o denumim 'România puternică'", a declarat astăzi Crin Antonescu. Poate că Antonescu nu doreşte să rupă alianţa, însă "aliaţii" săi, cam da.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Opinii