Primele date despre ostaticii luaţi de talibanii din Afganistan

Piloţii moldoveni şi militarii afgani luaţi ostatici după ce un elicopter care aparţinea unei companii moldoveneşti a fost doborât în Afganistan la 24 noiembrie, apar în câteva înregistrări făcute de rebelii talibani şi postate pe reţele de socializare.
Elicopterul Mi-8 MTV-1
Elicopterul Mi-8 MTV-1 (valanicc.com)

Din imagini se vede cum talibanii incendiază elicopterul. Mai mult, pot fi văzute clar şi feţele ostaticilor care sunt păziţi de talibani înarmaţi, anunţă Realitatea.md.

Autoritatea Aeronautică Civilă a anunţat joi că un moldovean, membru al echipajului elicopterului doborât de talibani în Afganistan, a murit. Compania aeriană „Valan Internaţional Cargo Charter” a confirmat acest lucru oficial, însă deocamdată, identitatea bărbatului nu se cunoaşte.

Potrivit sursei citate, Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova acţionează în strânsă cooperare cu Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene din Moldova, în scopul coordonării acţiunilor ulterioare.

Precizăm că în elicopter s-au aflat 21 de persoane, dintre care trei piloţi moldoveni şi 18 pasageri, toţi militari din Afganistan. Cei trei piloţi moldoveni au fost confundaţi cu americani pentru că vorbeau în limba engleză. Din informaţiile preliminare se cunoaşte că au decedat patru persoane, dintre care una din Moldova.