Primul ajutor homeopatic: Aconit-ul

ACONITA este cel mai important remediu homeopatic pentru efectele bruste ale racelii, provocate deobicei un vant uscat.
ACONITA este cel mai important remediu homeopatic pentru efectele bruste ale racelii, provocate deobicei un vant uscat. (Louise McCoy / The Epoch Times)
Franklin McCoy, M.D.
29.12.2006

Fiica mea vitrega m-a convins sa iau ore de zbor. Nestiind nimic despre zbor m-am gandit sa incerc.

Aproximativ o jumatate de ora mai tarziu eram pe scaunul copilotului si dintr-un motiv necunoscut nu m-am simtit prea confortabil. S-a dovedit ca intructorul (intentionat sau nu) nu a ajustat maneta si m-am luptat cu ea pana cand a preluat el conducerea, a ajustat pozitia si apoi am zburat usor.

Cand m-am intalnit cu nepoata mea mai tarziu, am simtit ca ma ia o forma de raceala pe care nu imi amintesc sa o fi avut inainte. M-am simtit foarte rece incat nu m-am putut incalzi indiferent cate paturi am pus pe mine. M-am simtit nelinistit si obosit. M-am gandit la un dus fierbinte cand mi-am adus aminte ca ea avea o trusa de ajutor homeopatic.

O doza de Aconita si raceala s-a dus si m-am simtit bine. Cazul a fost inchis.

Aconitum napellus (cunoscut ca Aconit) este cel mai important remediu homeopatic pentru efectele bruste ale racelii, provocate de obicei de un vant uscat. Totusi, doar o raceala nu este suficienta pentru a produce o stare care necesita Aconit. Trebuie sa existe o iritare sau suparare precum in cazul de mai sus, supararea mea fata de pilot.

La scurt timp dupa expunere, persoana se simte nelinistita, ingrijorata, nu se poate incalzi si poate dezvolta la scurt timp febra. Daca o persoana a fost expusa la o raceala in acea zi sau seara, dar nu se imbolnaveste decat a doua zi, remediul necesar nu este Aconit-ul.

Bineinteles, Aconit-ul are multe intrebuintari in cazuri de inflamari acute. Conform dr. John Henry Clarke: “Aconit-ul este asociat cu cresterea si progresul homeopatiei. Aconit-ul a fost leacul pe baza caruia Hahnemann [(1755-1843) fondatorul sistemului medicinii homeopatice] a fost capabil sa vindece multe afectiuni care pe vremea sa erau tratate prin flebotomie. Aconit-ul a ajutat mai mult ca oricare alt remediu la pavarea drumului pentru disparitia flebotomiei din practica medicala generala.”

Aconit-ul trebuie sa fie folosit doar ca remediu homeopatic deoarece planta este foarte otravitoare.

Referinte:

A Dictionary of Practical Materia Medica by John Henry Clarke, M.D.

Nota: Informatiile de mai sus nu au intentia de oferi vreun sfat medical si nici nu sugereaza ca vreo persoana sa foloseasca remedii homepatice. Inaintea folosirii remediilor homepatice persoana ar trebui sa consulte doctorul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor