Primul ajutor homeopatic: Arnica

ARNICA: Cel mai important remediu homeopatic pentru traume.
ARNICA: Cel mai important remediu homeopatic pentru traume. (Louise McCoy / The Epoch Times)
Franklin McCoy, M.D.
29.11.2006

Arnica Montana este cel mai important remediu homeopatic pentru tratarea traumelor.

Arnica arată că o margaretă galbenă, exceptând că unele dintre petalele sale sunt îndoite şi aplecate. Arată aproape ca şi cum ar fi avut un accident. Arnica, care creşte în Alpi, este folosită ca întăritor ierbos. Dacă oamenii cad în timp ce urcă pe munţi primesc o doză de întăritor Arnica.

După introducerea sa în homeopatie dozele special preparate au crescut efectele sale în mod considerabil; acţionează mai rapid şi mai profund decât atunci când este folosită ca întăritor.

Unii chirurgi oferă Arnica înainte şi după operaţii pentru a reduce şocul la care este supus sistemul şi pentru a reduce contuziile.

O pacientă de a mea urma sa fie supusă unei rinoplastii (operaţie la nas). Cei care au văzut oamenii după acest tip de operaţie observă cercurile negre-albastre tipice din jurul ochilor care apar datorita sângelui scurs în timpul operaţiei şi după aceasta. Am sugerat acestei paciente să folosească Arnică înainte şi după operaţie. A doua zi după operaţie chirurgul ei a aruncat o privire şi a remarcat că faţa ei nu avea acele cercuri. Apoi s-a întors cu grup de asistente medicale şi le-a arătat rezultatele unei bune operaţii!

O prietenă de familie a avut un accident de maşină în urmă cu peste o lună. Ea era încă zguduită de accident şi foarte speriată în privinţa condusului. După o doză de Arnică ea a condus din nou ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Una dintre caracteristicile comune pe care pacienţii le au atunci când sunt în stare de şoc după o leziune este: “Sunt în regulă. Totul este bine.” Deobicei ei spun acest lucru în timp ce se îndepărtează de voi (dacă pot umbla). Există două motive pentru această reacţie. Într-o stare de şoc o persoană poate avea o leziune serioasă şi totuşi să nu simtă durere. O un alt motiv este acela că într-o stare de şoc persoana nu doreşte să fie atinsă. După o doză de Arnică, totuşi, persoana simte într-adevăr durerea leziunii dar starea de şoc a dispărut.

Un copil a căzut pe scări, şi-a tăiat buza de jos şi şi-a rănit gingia. El a fost într-o stare de panică şi de neconsolat. După ce a primit o doză potrivită de Arnică, deşi simţea durerea provocată de accident, panica şi tulburarea au dispărut.

Remediile homeopatice pot fi obţinute în general din magazinele cu produse naturale sau din farmaciile homeopatice.

Notă: Informaţiile de mai sus nu au intenţia de oferi vreun sfat medical şi nici nu sugerează că vreo persoană să folosească remedii homeopatice. Înaintea folosirii remediilor homeopatice toată lumea ar trebui să îşi consulte doctorul.

Întrebări sau comentarii: dr.mccoy@epochtimes.com

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor