Principalul rival al lui Putin, Alexei Navalnîi, spitalizat după ce ar fi fost otrăvit

Aleksei Navalnîi.
Aleksei Navalnîi. (KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP/Getty Images)

Liderul opoziţiei ruse, Alexei Navalnîi, este inconştient şi se află la spital, la terapie intensivă, după ce, aparent, a fost otrăvit, a declarat joi purtătorul de cuvânt al acestuia.

Kira Yarmiş a declarat că Navalnîi zbura din Siberia spre Moscova şi că avionul în care se afla a efectuat o aterizare forţată după ce cunoscutul dizident rus a început să aibă serioase probleme de sănătate.

"Alexei are intoxicaţie", a scris ea pe Twitter. "Este acum la terapie intensivă".

"Credem că Alexei a fost otrăvit, iar substanţa a fost, probabil, amestecată în ceaiul său. Acesta a fost singurul lucru pe care l-a băut de dimineaţă", a precizat Yarmiş, adăugând: „Medicii spun că otrava a fost rapid absorbită prin lichidul fierbinte”.

Navalnîi se află în unitatea de terapie intensivă a secţiei de toxicologie a Spitalului de Urgenţă nr. 1 din Omsk, a confirmat agenţia de ştiri TASS.

Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, cunoscut pentru campaniile sale anticorupţie împotriva oficialilor de vârf şi pentru criticile dure la adresa lui Vladimir Putin şi a Kremlinului, a suferit atacuri fizice în trecut.

El a avut arsuri la ochi în 2017, când atacatorii i-au aruncat dezinfectant în faţă lângă biroul său.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe