Prinţul Charles, primit luni de preşedintele Băsescu şi premierul Ponta

Prinţul Charles al Marii Britanii.
Prinţul Charles al Marii Britanii. (CRISTINA QUICLER / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
11.06.2012

Prinţul Charles al Marii Britanii, care efectuează o vizită privată în România, va fi primit luni de preşedintele Traian Băsescu şi de premierul Victor Ponta.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Traian Băsescu îl primeşte luni, la 11,30, la Palatul Cotroceni.

La ora 12,30, primul-ministru Victor Ponta are programată, la Palatul Victoria, o întâlnire cu moştenitorul coroanei britanice, după cum a informat Biroul de presă al Guvernului.

Prinţul Charles al Marii Britanii a sosit miercurea trecută într-o vizită privată în România, unde îşi petrece câteva zile de vacanţă.

De câţiva ani, moştenitorul coroanei britanice vine în fiecare primăvară în România.

Ultima sa vizită a avut loc în luna mai a anului trecut, când a petrecut mai multe zile la Valea Zălanului, în judeţul Covasna, un cătun cu doar 150 de locuitori din zona Baraolt, unde a cumpărat trei clădiri vechi de peste o sută de ani, pe care le-a renovat şi le-a transformat în reşedinţă temporară.

Preocupat de conservarea monumentelor istorice, prinţul Charles s-a implicat în ultimii ani într-un program de reabilitare a mai multor sate săseşti întemeiate în Transilvania în secolul al XII-lea, dintre care o parte figurează în patrimoniul UNESCO.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor