Prinţul Paul Phillipe al României ar fi fost prins în Malta într-o staţiune

Prinţul Paul
Prinţul Paul (printulpaulderomania.ro)
Andrei Popescu
29.04.2024

Prinţul Paul Phillipe al României a fost prins în Malta şi, potrivit surselor, acesta se afla într-o staţiune, în vacanţă, de unde ar fi fost ridicat de poliţişti, relatează Digi 24. Era fugit de aproape patru ani din România, unde este condamnat la 3 ani şi 4 luni de închisoare.

În noiembrie 2023, Curtea de Apel din Paris a refuzat să-l predea Bucureştiului pe Paul Philippe, acesta pretinzând că solicitarea de extrădare a sa pentru a executa o condamnare într-un caz de restituire ilegală de bunuri este făcută în scop “politic”.

Camera pentru extrădări a Curţii de Apel din Paris a refuzat predarea “din cauza unui risc real de încălcare a Cartei drepturilor fundamentale a Uniunii Europene”.

Paul Phillipe a făcut obiectul unui mandat european de arestare emis la 18 decembrie 2020, la o zi după ce a fost condamnat definitiv în România la trei ani şi patru luni închisoare cu executare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa.

În acest caz, 18 persoane au fost condamnate, printre care oamenii de afaceri israelieni Tal Silberstein şi Beny Steinmetz, iar prejudiciul adus statului a fost estimat de procurori la 145 de milioane de euro.

Prinţul a fost arestat provizoriu la data de 27 iunie 2022, în Franţa, în vederea executării mandatului european de arestare emis de către autorităţile judiciare române, în baza hotărârii judecătoreşti definitive de condamnare. Instanţa din Republica Franceză este competentă să decidă asupra modalităţii de executare a acestui mandat european de arestare şi asupra predării persoanei solicitate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor