Pro-ruşii au atacat protestarii pro-Ucraina din Doneţk, rănind cel puţin zece persoane [video]

Grupul înarmat pro-Rusia trece pe lângă jandarmii din Doneţk.
Grupul înarmat pro-Rusia trece pe lângă jandarmii din Doneţk. (youtube.)

Material video pe pagina originală a Epoch Times România.

Participanţii la marşul pentru Ucraina Unită desfăşurat, luni, în oraşul Doneţk au fost atacaţi de membrii grupărilor pro-Rusia, incidentul fiind soldat cu cel puţin 10 persoane rănite, printre care şi cadre de poliţie, a notat Reuters.

La marşul din Doneţk, unul din cele mai afectate oraşe în urma agresiunilor susţinute de Rusia, au participat peste 2.000 de persoane.

Grupul pro-Rusia era format din aproximativ 30 de persoane cu măşti pe faţă. Aceştia s-au folosit în timpul atacului de bâte, cuţite şi grenade asurzitoare.

Cel puţin zece persoane au fost transportate la spital în urma incidentului. Numărul victimelor nu a fost confirmat oficial, acesta putând fi mult mai mare. Forţele de ordine au ezitat să intervină la începutul violenţelor.

Participanţii la marş au fluturat steagul Ucrainean, scandând „Doneţk este Ucraina” şi „Nu Putin”. Aceştia au fost dispersaţi în urma violenţelor.

Purtătorul de cuvânt al autoproclamatei „Republici Populare Doneţk”, Nikolai Solntsev, a pus violenţele din cadrul marşului pe seama protestatarilor.

Solntsev a luat partea agresorilor pro-Rusia denumindu-i „patrioţii oraşului Doneţk”.

Un material video, publicat pe Youtube, surprinde momentul în care separatiştii pro-Rusia i-au atacat pe manifestanţi.

Atacul a fost blocat într-un final de către forţele de ordine responsabile de siguranţa protestatarilor.