Proaspăt căsătorită, Amal Clooney este desemnată cea mai influentă femeie din Londra

Amal şi George Clooney
Amal şi George Clooney (ANDREAS SOLARO/AFP/Getty Images)

Avocata specializată în drepturile omului Amal Clooney, proaspăt căsătorită cu celebrul actor american George Clooney, a fost desemnată cea mai influentă femeie din Londra, informează contactmusic.com, citat de Mediafax.

Amal Clooney, care s-a căsătorit în luna septembrie la Veneţia, a lăsat în urmă poziţia de avocată de succes, devenind o vedetă mondială, recunoscută ca fiind cea mai influentă femeie din Londra, au relatat jurnaliştii de la Evening Standard, autorii acestei liste anuale.

Clasându-se pe locul l, avocata britanică de origine libaneză, în vârstă de 36 de ani, a reuşit să le depăşească pe toate celelalte femei din acest top al influenţei, întrecându-le pe Victoria Beckham (locul al 19-lea), pe Malala Yousafzai, laureata premiului Nobel pentru Pace din acest an (locul al 12-lea) şi pe cântăreaţa Kate Bush (locul al 16-lea).

Amal Clooney se plasează pe locul al 4-lea şi în clasamentul celor mai influenţi oameni din Londra. Pe primele locuri în acest top sunt George Osborne, ministrul de Finanţe al Marii Britanii; Boris Johnson, primarul Londrei şi Demis Hassabis, creatorul DeepMind Technologies, o companie specializată în inteligenţa artificială.

Conform jurnaliştilor de la Evening Standard, acest rezultat excepţional al elegantei avocate Amal Clooney, fostă Alamuddin, s-ar datora activităţilor profesionale şi nu statutului ei de "soţie a lui George Clooney". Aceasta lucrează în prezent cu o comisie internaţională ce vizează retrocedarea către Grecia a frizelor Parthenonului, expuse în prezent la British Museum din Londra.

Ducesa Catherine de Cambridge nu a fost nominalizată în acest clasament al doamnelor influente din Marea Britanie, cu toate că aceasta a ocupat primul loc în 2013.