Proiecte de case de vacanţă din lemn

(caselemnbarat.ro)

Doriţi să vă relaxaţi într-o casă de vacanţă? Departe de zgomotul oraşelor, în orice perioadă doriţi, fără să fiţi restricţionaţi de o rezervare prealabilă? Atunci este cazul să puneţi în aplicare un proiect de casă de lemn pentru vacanţă.

O casă de vacanţă din lemn (ecologică, sănătoasă, rezistentă) poate fi construită uşor, ieftin, într-un timp scurt, în regie proprie sau de către profesionişti.

O casă de vacanţă din lemn nu trebuie să fie mare, însă ar fi ideal să includă, pe lângă living, dormitor, toaletă, bucătărie, şi o terasă unde să puteţi servi dimineaţa micul dejun.

Casele cu 2 camere pot fi construite în 2-3 săptămâni, cu multiple modalităţi de extindere în timp. Casele din lemn pot avea un design interior şi utilităţi la fel ca orice casă construită din alte materiale, ca să vă simţiţi în vacanţă la fel de confortabil ca acasă.

În esenţă, construcţiile realizate din lemn prezintă o multitudine de avantaje, care încep de la costurile reduse, perioada scurtă de execuţie în comparaţie cu sistemele de construcţie clasice şi se continuă cu eficienţa termică şi fonică ridicată. Lemnul este un bun izolator termic şi fonic, aşadar, se poate economisi bani cu izolaţia. Locuinţele sunt călduroase iarna şi răcoroase vara, fiind recomandate şi pentru zonele aglomerate ale marilor oraşe, întrucât asigură liniştea şi confortul proprietarilor, mai ales că, în plus, lemnul păstrează o umiditate optimă în interiorul casei, indiferent de vremea de afară.

Casele de vacanţă din lemn au avantajul că pot fi montate şi demontate rapid şi pot beneficia şi de sisteme de energie bio prin montarea de panouri fotovoltaice pentru a asigura alimentarea cu curent la consumatorii ce nu au acces la reţeaua de energie electrică.

Un alt avantaj al caselor de vacanţă din lemn este că pot fi poziţionate pe o fundaţie izolată din piloni de beton (traverse din beton "second hand" de la căile ferate) sau din metal, nu sunt pretenţioase în ceea ce priveşte tipul terenului pe care pot fi amplasate. Fiind uşoare, casele din lemn pot fi construite şi pe terenuri slabe sau nisipoase. Spaţiul interior poate fi uşor compartimentat sau modificat. De asemenea, nu necesită prea mulţi stâlpi de susţinere, ceea ce face ca spaţiul interior să fie uşor de modelat.

Proiect de casa de vacanţă din lemn. Casă de lux - foto 1

Casa de lux din grinzi în stil canadian, desfăşurată pe un singur nivel cu garaj pentru o maşină, este un proiect cu o arhitectură deosebită, recomandat pentru cei care îşi doresc o casă de vacanţă mare, luxoasă.

Are 3 dormitoare, un living imens cu ieşire la ambele terase, bucătărie, 2 băi.

Mai multe informaţii despre acest proiect găsiţi aici.

Proiect de casă de vacanţă din lemn. Casă cu un singur nivel (1) – foto 2

În acest proiect, locuinţa de vacanţă, cu suprafaţa de 74 mp construiţi, cuprinde o zonă de living cu bucătărie deschisă, două dormitoare cu băi individuale, un spaţiu tehnic şi de depozitare, subpanta peste zona de dormitoare, deschisă către spaţiul din living şi terasa exterioară acoperită.

Casa este realizată din grinzi de lemn profilate, prefabricate (structură în kit) şi planşeu din structură de lemn, pe fundaţie cu grinzi de fundare din beton armat.

Mai multe informaţii găsiţi aici

Proiect de casă de vacanţă din lemn. Casă de lemn fără etaj (2) – foto 3

Un alt proiect al unei case dispuse pe un singur nivel cu linii simple dar foarte agreabilă, care poate fi folosită foarte bine ca o casă de vacanţă. Şemineul din living îi conferă un aspect romantic. Camera de zi şi sufrageria sunt amplasate în acelaşi spaţiu, separat de bucătărie, care are acces direct pe terasă. Casa nu are garaj.

Mai multe informaţii găsiţi aici

Proiect de casă de vacanţă din lemn. Cabană mică de munte - foto 4

Este un alt proiect simplu, clasic, de construcţie a unei cabane din lemn, model prefabricat, care se pretează foarte bine zonei de munte. Are o suprafaţă de desfăşurare de 62,3 mp, construită pe parter cu etaj mansardat, fiind ideală pentru o familie cu un copil care vrea să-şi petreacă vacanţele departe de agitaţia oraşelor.

Mai multe informaţii găsiţi aici.

Proiect de casa de vacanţă din lemn. Casă de lemn cu mansardă - foto 5

Casa de vacanţă de lemn cu aspect plăcut, proiectată pe două niveluri, parter şi etaj mansardat, planul casei fiind aproape pătrat. La parter, livingul, locul de luat masa şi bucătăria formează un spaţiu comun. Datorită formei octogonale, sufrageria este vitrată, foarte luminoasă. La parter mai găsim o cameră de oaspeţi (eventual birou), o baie mai mică şi o debara. Dormitorul matrimonial, împreună cu o baie spaţioasă şi încă două camere au fost proiectate la etaj. Casa nu are garaj.

Mai multe informaţii despre acest proiect găsiţi aici.

Proiect de casă mică de vacanţă din lemn – zona litoral – foto 6

Această căsuţă fără etaj se doreşte a fi o casă de vacanţă ideală pentru a fi amplasată pe malul unui lac, la mare dar şi la munte. Putând fi amplasată pe o fundaţie izolată, această casă poate fi demontabilă şi oricând reasamblată oriunde în ţară.

Casa are o suprafaţă utilă de 39,5 mp şi dispune de un living, o bucătărie, 2 dormitoare şi o baie.

Mai multe informaţii găsiţi aici.

Casele de vacanţă amenajate în stil rustic sunt mai călduroase şi au un plus de personalitate. Podelele de lemn, piatra de râu, cărămida aparentă şi obiectele de decor personalizate sunt elementele de bază în amenajarea unei case rustice. Materialele naturale caracteristice acestui stil se pot îmbina într-o manieră reuşită cu un design modern, iar electrocasnicele pot fi încorporate într-un asemenea decor.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.