Propagandă: Oraşul Wuhan încearcă să testeze 11 milioane de persoane în 10 zile

.
. (PETER PARKS/AFP via Getty Images)

După ce aparent au descoperit 6 noi infecţii cu coronavirus în Wuhan, într-o presupusă lună de calm, autorităţile din oraşul cu o populaţie de 11 milioane de locuitori, care este încă în proces de "normalizare" după o carantină pe stil comunist, de circa 70 de zile, ce a început în luna ianuarie, se zbat să testeze toţi locuitorii oraşului în doar 10 zile.

Unele mass-media locale o numesc „bătălia de zece zile”, în timp ce majoritatea publicaţiilor recunosc că este puţin probabil ca oficialii să reuşească să efectueze 11 milioane de teste în zece zile.

În prezent, cele mai multe teste efectuate pe zi sunt în număr de 20 de mii, în Coreea de Sud.

În timp ce acest lucru pare cu siguranţă imposibil, cozi interminabile pot fi observate în oraş, localnicii aliniindu-se - uneori ore întregi - în proximitatea staţiilor de testare desemnate, unde lucrătorii din domeniul sănătăţii administrează teste în aer liber, potrivit New York Times şi AFP.

Videoclipurile care ilustrează cozile interminabile au circulat pe social media din SUA după ce au trecut prin Marele Firewall, ridicând întrebări cu privire la capacitatea reală, ce pare a fi mult peste vârful atins în perioada cea mai dură a crizei, potrivit mai multor reporteri occidentali.

În „circumstanţe extreme”, Wuhan a reuşit în trecut să efectueze 100 mii de teste pe zi.

Un angajat care a răspuns la un apel, pe o linie telefonică înfiinţată de primarul oraşului Wuhan, a spus că testele vor fi efectuate în mod eşalonat. Unele cartiere ar începe mai devreme decât altele, dar fiecare intenţionează să termine testarea rezidenţilor în termen de 10 zile.

Unul dintre obiectivele majore ale testării ar fi identificarea persoanelor infectate fără simptome, care încă pot răspândi virusul.

Experţii au exprimat temeri privitoare la faptul că lucrătorii din domeniul sanitar nu schimbă mănuşile la fiecare pacient, şi că ar putea ajuta de fapt la răspândirea virusului. Pe de altă parte, oamenii stau la cozi în apropiere, lucru care ar putea ajuta de asemenea la răspândirea virusului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Opinii