Propaganda Partidului: Complex de apartamente prezentat ca spital ridicat pentru pacienţii cu virus Wuhan

Partidul începe să se teamă. Premierul trimis în Wuhan, propagandă comunistă pe reţelele de socializare
Ştiri false despre spitalul promis de autorităţi în Wuhan
Ştiri false despre spitalul promis de autorităţi în Wuhan (Twitter)

Presa chineză de stat şi un oficial guvernamental au răspândit o imagine falsă susţinând că arată o clădire de spital nou construită în Wuhan, epicentrul focarului de coronavirus, potrivit publicaţiei Buzzfeed.

Imaginea arată de fapt o clădire de apartamente modulare aflată la peste 1000 de km distanţă, în Qingdao.

Fotografia, fără context, a fost răspândită în tweet-uri din conturile verificate ale Global Times şi Cotidianului Poporului, ambele mijloace de comunicare de stat şi a fost retuşată de Lijian Zhao, directorul general adjunct al departamentului de informaţii din Ministerul Chinez de Externe.

De asemenea, Global Times a publicat un articol, arhivat folosind Wayback Machine Internet Archive, în care apare fotografia.

Imaginea falsă a fost răspândită după ce videoclipurile care arătau construcţia rapidă a unui nou spital din Wuhan au devenit virale pe reţelele de socializare.

China intenţionează să construiască un spital într-o săptămână în Wuhan, oraşul afectat de coronavirus. Se presupune că spitalul avea 1.500 de paturi, deşi nu este clar cum va ajuta acest efort la acest stadiu, după ce în prima lună de apariţie a epidemiei, China a persecutat activ lumea care vorbea despre focar.

Postările pe Twitter ale Global Times şi Zhao susţineau că este prima fotografie a Spitalului Huoshenshan din Wuhan. Articolul Global Times cu imaginea falsă a atribuit fotografia platformei de socializare Weibo din China. Zhao a răspândit dezinformări în trecut.

În ultimele 24 de ore, numărul raportat oficial al cazurilor de îmbolnăviri din China s-a dublat, lucru care ridică întrebări majore despre veridicitatea datelor oficiale de până acum, sau despre răspândirea mult mai rapidă a virusului.

China l-a trimis ieri în Wuhan pe premierul Li Keqiang, evoluţie care sugerează consolidarea unui val masiv de nemulţumiri împotriva modului în care regimul a administrat criza din Wuhan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe