Protest faţă de legea antifumat în Regie. Studenţii cer amendamente la lege

Nemulţumiţi că nu-şi mai pot aprinde ţigările în Regie, studenţii politehnişti au protestat, marţi, pe Splai.
Mituri despre renunţarea la fumat
Mituri despre renunţarea la fumat (Facebook)

Peste 500 de studenţi ai Universităţii Politehice din Bucureşti au protestat în Regie, nemulţumiţi că nu mai pot fuma în campusul studenţesc nici măcar în afara clădirilor, relatează Realitatea.net.

Protestul s-a desfăşurat pe Splaiul Independenţei, la jumătatea drumului dintre staţiile de metrou Petrache Poenaru şi Grozăveşti, iar studenţii, care acuză că nu au voie să fumeze nici măcar în parcul Regiei, au cerut amendate pe legea antifumat.

„Au fost persoane care au fost amendate pentru că au fumat în Regie. Noi sperăm să se pot aduce amendamente pe lege, să nu mai fim nevoiţi să ieşim până pe Splai ca să fumăm. Sunt şi alte campusuri studenţeşti din ţară care se confruntă cu aceleaşi probleme”, a declarat Răzvan Florea, preşedintele Asociaţiei Studenţilor din Ingineria Sistemelor Biotehnice Bucureşti.

Reamintim că începând cu 17 martie a.c. fumatul a fost interzis în numeroase locuri publice. Anterior intrării în vigoare a interdicţiei, Guvernul a publicat un infografic prin care explică unde va fi permis şi unde va fi interzis să fumezi începând cu noaptea de miercuri spre joi, orele 24.

Potrivit Guvernului, românii nu vor mai putea fuma la locul de muncă, în birouri, săli de şedinţă, holuri, toalete, lifturi, balcoane închise. Fumătorii nu-şi vor mai putea aprinde ţigara nici în magazine, expoziţii, târguri aflate în spaţii închise, în mall sau în pieţe închise, arată sursa citată.

Amatorii de restaurante şi cafenele trebuie să ştie că nu vor mai putea fuma nici la bar, pizzerie, terase, discoteci, cluburi, hoteluri şi pensiuni. Fumatul va fi interzis, de asemenea, în teatre sau în sălile de sport. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne