Protest inedit: Antreprenor revoltat de politica Guvernului privind IMM-urile va alerga 14 ore în jurul Palatului Victoria

Cosmin Răileanu alergând în jurul Guvernului (Facebook/cosmin.raileanu.773)
Andrei Popescu
08.11.2023

Antreprenorul Cosmin Răileanu a anunţat că va alerga, miercuri, 14 ore în jurul Guvernului, în semn de protest faţă de politica acestuia privind IMM-urile.

Protestul reprezintă o iniţiativă civică de conştientizare a impactului Legii 296/2023 pentru întreprinderile mici şi mijlocii asupra antreprenorilor şi liber profesioniştilor din România.

“Văd nedreptate în jurul meu şi pentru asta am venit la Guvern să trag un semnal de alarmă printr-un efort de 14 ore de alergare în jurului acestuia. Cred cu tărie că impactul noilor măsuri legislative îngrădeşte ireversibil spiritul antreprenorial. Să nu ne uităm doar spre antreprenori, să ne uităm şi spre ceilalţi pentru că aceste măsuri vor impacta câteva milioane de români activi.

Cred că este momentul să ne transformăm cu toţii şi cred că se poate dacă avem principii sănătoase, nu doar în mediul antreprenorial, dar şi în cel politic şi guvernamental. Pentru că un antreprenor transpiră zilnic muncind în medie 14 ore pentru afacerea lui, din care 10 ore alimentează cu bani statul”, a scris Răileanu, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit unor postări pe diverse conturi de Facebook, antreprenorul ar urma să alerge aproximativ 110 km, adică 168 de ture în jurul Guvernului României.

Reamintim, în acest sens, că, în urmă cu câteva zile, un alt antreprenor a ieşit să protesteze de unul singur în Piaţa Victoriei, susţinând că Guvernul Ciolacu i-a crescut cu 300% taxele pe care trebuie să le plătească lunar pentru frizeria pe care o deţine şi unde are trei angajaţi. Pe parcursul protestului, tânărului i s-au mai alăturat câteva persoane.

“Sunt aici pentru că este dreptul meu să fiu aici. Sunt aici pentru că mi-au crescut taxele într-o lună cu 300% dacă vă vine să credeţi. Nu ştiu dacă înţelegeţi, dar 300% e mult în orice situaţie. E mult. Efectiv nu mai pot. O să vin în fiecare seară două ore pentru că nu mai pot. Lucrez 12 ore pe zi şi nu am timp să îmi văd copilul. Îmi vine să înnebunesc. Lucrez 12 ore şi nu am bani să trec strada. Nu mi se pare corect. Şi acum mi-au pus 300% creşteri. Am o mică frizerie unde lucrez 12 ore pe zi ca să o ţin deschisă, să plătesc cărţi de muncă, chirii şi alte prostii. Pentru ce? Am impresia că lucrez pentru ei.

Deci nu se poate creştere de 300% peste noapte, adică într-o lună. Sunt de acord cu ea în 3 ani, dar nu peste noapte că ai tu datorii. Nu e treaba mea că ai datorii. Fă restructurări. Dă afară din oameni. Nu ştiu. Fă ce vrei dar nu lua de la mine aşa abuziv. Efectiv mi s-a băgat mâna în buzunar. Mi se pare că e abuz. Am de încasat un voucher de 1.500 de lei de la nuntă dar nu sunt fonduri. Pentru mine nu sunt fonduri, dar eu dacă nu am să plătesc taxele îmi închide frizeria mâine. Nu stau aici de drag. Aş vrea să stau acasă cu copilul. Prietena mea e profesoară. Are două facultăţi şi un doctorat şi ea are 2.900 de lei. După două facultăţi şi un doctorat”, a afirmat tânărul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor