Protestatar din Piaţa Victoriei, amendat din nou de Jandarmi: "Nu ne mai lăsăm intimidaţi!"

Cunoscut drept unul dintre cei mai activi protestatari anti OUG 13, Cristian Mihai Dide s-a trezit cu o nouă amendă în urma protestului din 3 mai, când 2000 de oameni au ieşit lângă Guvern, revoltaţi că senatorii au încercat să graţieze corupţi.
Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Cristian Mihai Dide, unul dintre membrii nucleului de protestatari ce revin seară de seară în Piaţa Victoriei, epicentrul protestelor stârnite de adoptarea OUG 13, acuză un nou abuz al Jandarmeriei, după ce a fost amendat cu 3000 de lei.

Dide, pe care jandarmii şi poliţiştii n-au pierdut nicio ocazie de a îl amenda (ba pentru proteste neautorizate, ba pentru tulburarea liniştii publice sau staţionare neregulamentară), a primit "cadou" de la jandarmi o amendă în valoare de 3000 de lei pentru blocarea traficului pe ambele sensuri de circulaţie şi pentru organizarea protestului ce a avut loc în Piaţa Victoriei în 3 mai. Reamintim că în ziua cu pricina, 2000 de oameni s-au revărsat în stradă revoltaţi că în Comisia Juridică prezidată la vremea respectivă de Şerban Nicolae, s-a votat pentru graţierea unor fapte de corupţie.

Proces verbal
Proces verbal (Cristian Mihai Dide)

În seara respectivă, după ce s-a cântat imnul, protestatarii, revoltaţi de impunitatea celor din Senat, au trecut de linia albă de pe carosabil care delimitează zona unde se protestează înspre Guvern. Jandarmii le-au oprit înaintarea, creându-se o busculadă, după care un grup de circa 50 de protestatari s-au aşezat pe jos, refuzând, paşnic, să se lase împinşi înapoi. Protestul a continuat apoi inclusiv pe porţiunea de stradă dinspre Guvern. Mai multe informaţii despre protestul din 3 mai puteţi accesa aici

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Dide susţine că nu a fost legitimat şi nici nu i-a fost adus la cunoştinţă că i se va întocmi un proces verbal în baza căruia va fi sancţionat contravenţional şi acuză că amenda este un gest de opresiune.

"Inclusiv avocatul meu consideră această amendă un gest de opresiune, nici măcar nu m-au legitimat, legal trebuie să mă legitimeze chiar dacă, să spun aşa, am notorietate în protestele de anul acesta din Piaţa Victoriei.

Voi continua protestele spontane împotriva instituţiilor statului care nu lucrează în scopul cetăţenilor ci în scopul politrucilor, chiar dacă voi protesta de unul singur. Tot ce scrie în acel PV sunt doar minciuni, nu am organizat nimic, am promovat pe Facebook şi nu este ilegal să faci asta. Oricum am un mesaj pentru ei, ei cei care cred că deţin puterea: nu ne mai lăsăm intimidaţi, voi trebuie să plecaţi! Să fie clar!", a declarat Dide pentru Epoch Times.

Pe pagina de Facebook a comunităţii Insistăm, pagină ţinută de protestatari din Victoriei, se precizează următoarele:

"Cristian Mihai Dide nu organizează protestele din Piaţa Victoriei, acestea durează de peste 100 de zile şi au pornit din voinţa proprie a cetăţenilor nemulţumiţi de proasta guvernare a partidului majoritar şi a tentativei acestuia de a sabota statul de drept", scriu colegii lui de protest.

Mai amintim în context că în aceeaşi zi, o tânără protestatară, şi ea din nucleul celor ce vin seară de seară la protestele #rezist, s-a trezit în parcarea din Piaţa Victoriei înconjurată de poliţişti în civil care i-au percheziţionat maşina. Tânăra a acuzat un abuz. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici