"Hoţilor!", "Demisia" - Protest în faţa sediului PSD din Bucureşti

Social-democraţii care au venit luni dimineaţa la sediul de pe Şoseaua Kiseleff, din Capitală, au fost întâmpinaţi cu scandările: "PSD, ciuma roşie!" şi "Hoţilor!".
Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

UPDATE: Organizatorul protestului din faţa sediului PSD, Cristian-Mihai Dide a fost amendat cu 1000 de lei iar cei doi colegi ai săi au primit avertismente.

Nemulţumit ca a fost amendat pentru protest neautorizat, în condiţiile în care îşi anunţase acţiunea la Primăria Capitalei, Dide şi-a continuat protestul în fata Inspectoratului General al Jandameriei române.

"Jandarmeria, apără hoţia!", a scandat Dide în faţa sediului Jandarmeriei.

"E un protest paşnic, vreau să îmi arăt nemulţumirea faţă de faptul că am fost amendat abuziv, mi-a fost reţinut actul de identitate.", a declarat Dide.

* * *

"Înarmaţi" cu un steag şi o portavoce, trei protestatari din Piaţa Victoriei s-au gândit "să le dea bineţe", luni dimineaţa, liderilor PSD în faţa sediului lor din Kiseleff, pentru a le reaminti acestora că lucrează pentru cetăţeni, iar cetăţenii vor în fruntea ţării politicieni oneşti.

În timpul protestului - care a fost declarat în prealabil - protestatarii au scandat "DNA, să vină să va ia!", "Hoţilor!", "Demisia!",
"PSD, ciuma roşie!", "Hoţii, hoţii, incompetenţii!".

Protestatarii au adus cu ei şi o găleată roşie şi alimente - simbol al mitei electorale - pe care le-au aşezat lângă gardul PSD şi au lansat un apel către cei de acasă, să vină şi ei în zilele următoare în faţa sediului PSD, pentru a le aduce aminte politicienilor care e rolul lor în societate.

Jandarmii au intervenit în desfăşurarea protestului, legitimându-i pe participanţi şi informându-l pe organizatorul evenimentului că va fi sancţionat.

"Suntem în faţă la PSD, am buletinul reţinut de un sfert de oră. Avem aceleaşi metehne de acum 30 de ani, consideră că e dreptul lor să-mi reţină actele.

Protestăm împotriva deciziilor care încalcă orice normă de bun-simţ şi orice înseamnă stat de drept. (...) Protestez mai ales faţă de ceea ce fac reprezentanţii PSD în administraţia publică locală, centrală şi în Parlament. Suntem 3 oameni acum aici, pentru că a fost un protest declarat dar nefăcut public. (..) Jandarmii au hotărât să mă sancţioneze doar pe mine. Dar să ştiţi că începând de azi eu am declarat un protest pentru 60 de zile, între ora 10 şi 12. Vă aştept!", a declarat organizatorul protestului, Cristian-Mihai Dide.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne