PSD şi PNL vor avea candidaţi separaţi la Bucureşti: Gabriela Firea şi Sebastian Burduja

Gabriela Firea
Gabriela Firea (Epoch Times România)
Ana Ion
23.04.2024

PSD şi PNL au decis, după miezul nopţii, să aibă fiecare candidat la primăria Capitalei. PSD va merge pe mâna Gabrielei Firea, în timp ce liberalii îl vor arunca în cursă pe Sebastian Burduja.

Atât Firea cât şi Burduja îşi exprimaseră intenţia de a candida înainte de a fi desemnat medicul Cătălin Cîrstoiu. Firea figurează pe locul trei pe lista comună de la europarlamentare.

Informaţia a fost confirmată şi pentru Agerpres, care notează că decizia a fost luată ”pentru a maximiza electoratele celor două partide”.

Medicul Cătălin Cîrstoiu a plecat, luni seara, de la şedinţa coaliţiei PSD-PNL, care a avut loc la Guvern, după cinci ore de discuţii cu liderii coaliţiei. Potrivit surselor G4Media.ro, Cîstoiu le-a spus din nou că mandatul lui este pe masa coaliţiei, dar că aşteaptă să decidă ei dacă îi mai susţin sau nu candidatura la primăria Capitalei.

Cătălin Cîrstoiu se află de mai bine de o săptămână în centrul unui scandal, el fiind acuzat de incompatibilitate pe motiv că ar fi acordat consultaţii la clinica privată deţinută de soţia sa deşi legea interzice managerilor de spitale de stat să desfăşoare orice altă activitate în afară de cercetare /cadru didactic. Cârstoiu este managerul spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor