PSRM nu votează Guvernul Gavriliţa. Propune propriul candidat la funcţia de premier al R. Moldova

Şedinţa în plen a Parlamentului R. Moldova
Şedinţa în plen a Parlamentului R. Moldova (parlament.md)
Tatiana Chiriac
11.02.2021

După ce candidatul desemnat de preşedintele Maia Sandu şi-a prezentat programul de guvernare în plenul Parlamentului, iar dezbaterile pe marginea acestuia mai continuau încă, PSRM, în frunte cu Igor Dodon, a propus propriul candidat la funcţia de premier, după ce au decis că nu îi vor acorda un vot de încredere echipei Nataliei Gavriliţa.

În cadrul unui briefing de presă la sediul Parlamentului, liderul socialiştilor a declarat că PSRM o propune pe Mariana Durleşteanu în calitate de candidat la funcţia de premier al R. Moldova.

“Lansăm iniţiativa de a crea o majoritate parlamentară de cel puţin 51 de deputaţi pentru această candidatură de tranziţie. Nu vorbim de nici un fel de alianţă, este o majoritate tehnică pentru a salva ţara. La această majoritate pot să adere toţi deputaţii responsabili, inclusiv PAS.

Numele candidatului la funcţia de premier este Mariana Durleşteanu, fost ambasador al Republicii Moldova la Londra şi fost ministru al Finanţelor în anii 2008-2009. Propunerea este constituţională. Orice fel de refuz din partea preşedintelui Maia Sandu va fi o gravă încălcare a Constituţiei”, a declarat Igor Dodon.

Liderul PSRM a precizat că propunerea va fi expediată şefului statului în aceeaşi zi.

Preşedintele Maia Sandu şi premierul desemnat Natalia Gavriliţa doresc ca acest guvern să fie respins, la fel şi următorul, ca să poată fi provocate alegeri anticipate. Deznodământul depinde însă de fracţiunea PSRM, cea mai mare din Parlament, şi de deputaţii din Pentru Moldova afiliaţi Partidului Şor care împreună au majoritatea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor