Publika TV este acuzata de complicitate in evadarea lui Baghirov

Ieri dimineata, Publika TV a transmis un interviu realizat cu scriitorul rus Eduard Baghirov, suspectat de implicare in evenimentele din 7 aprilie 2009. Interviul a fost acordat la Odesa, la cateva ore dupa ce bloggerul a parasit Moldova.

Astfel, in plenul Parlamentului de astazi, responsabilii de la Ministerul de Interne, SIS, Serviciul Graniceri si cel Vamal urmau sa dea explicatii in plen, in legatura cu evadarea lui Baghirov, solicitate de Partidul Liberal. Desi numai vicedirectorul SIS, Valentin Dediu, a raspuns solicitarii, nici acesta nu a fost foarte explicit.

Potrivit lui Dediu, Eduard Baghirov a parasit teritoriul Republicii Moldova prin regiunea transnistreana in jurul orei 19.30. "Am solicitat in regim de urgenta sa fim informati de colegii din Ucraina. Am initiat o ancheta interna, pentru a stabili concret transportul cu care a evadat Baghirov si persoanele care l-au insotit", a informat vicedirectorul SIS .

In acelasi context, deputatul PL Valeriu Saharneanu s-a intrebat cum este posibil ca Publika TV, care a realizat in exclusivitate un interviu cu Baghirov dupa evadarea sa, sa cunosca mai multe informatii decat SIS. "Este un atac la imaginea Republicii Moldova, care depaseste de o suta de ori atacurile de tip raider. Aseara, Baghirov a dat un interviu pentru o televiziune din Chisinau. Asta inseamna ca a existat o complicitate? Ma intreb daca serviciile noastre secrete nu au stiut nimic despre deplasarea lui Baghirov spre Odesa, de unde au stiut jurnalistii?", a spus Saharneanu.

Ma intreb daca serviciile noastre secrete nu au stiut nimic despre deplasarea lui Baghirov spre Odesa, de unde au stiut jurnalistii? (Valeriu Saharneanu)

Dar Publika TV a declarat ca in cazul interviului cu bloggerul rus Eduard Baghirov este vorba despre un demers jurnalistic corect si a respins orice acuzatie de complicitate. Mai mult, reprezentantii legali ai televiziunii sunt dispusi sa raspunda oricaror intrebari ale autoritatilor privind modul in care a fost realizat acest interviu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe