Pulpe de pui umplute cu ciuperci - suculente şi gustoase

Pulpe de pui umplute cu ciuperci
Pulpe de pui umplute cu ciuperci (Maria Baciu / Epoch Times)

Chiar dacă e puţin mai mult de lucru cu dezosarea pulpelor, merită efortul – pulpele de pui umplute cu ciuperci sunt suculente şi gustoase, iar carnea fragedă ţi se topeşte în gură.

Ingrediente:

2 pulpe de pui
1 linguriţă de sare
1/2 linguriţa piper negru

Pentru umplutură:
1 lingură ulei
2 căţei de usturoi, zdrobiţi
4 cepe verzi, tocate mărunt
1 linguriţă de frunze de cimbru
150g ciuperci
sare, piper negru

Modul de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 180 grade C.

Se începe mai întâi cu dezosarea pulpelor. Tăiaţi carnea în jurul osului de la extremitatea piciorului şi împingeţi apoi carnea în sus, ca pe un ciorap. Separaţi osul piciorului de la încheietura coapsei, lăsând cartilajul înăuntru. Scoateţi osul răsucind uşor după care trageţi carnea înapoi în jos.
Se procedează la fel şi cu cealaltă pulpă.

Între timp se face umplutura de ciuperci.

Ceapa verde se curată, se mărunţeşte şi se căleşte cam 1-2 minute într-o tigaie in care am pus o lingură de ulei. Se adaugă ciupercile tăiate mărunt şi se amestecă în continuare, până când ciupercile lasă apă. Se adaugă sare, piper şi paprică după gust după care se dau deoparte şi se lasă să se răcească.

In locurile rămase goale după îndepărtarea oaselor, se umplu pulpele. Folosind coada de la o lingură de lemn, se poate împinge din amestecul de ciuperci în interior. Se închide deschiderea cu o scobitoare, sau cu sfoară de gătit.

Pulpele se pun într-o tavă termorezistentă, având grijă să nu se suprapună. Se ung cu ulei de măsline, apoi se presară cu usturoi, chimbru, sare, paprică şi piper.

În tavă se adaugă câteva linguri de apă şi restul de umplutură ciuperci. Vasul se acoperă cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor timp de 30 minute. Se scoate folia şi se lasă în continuare de aproximativ 15 minute sau până când puiul este maro auriu, iar pielea este bine rumenită.

La servire, se toarnă peste pulpe din sucul rămas în tavă. Se servesc cu diferite garnituri de legume,