Putin cere creşterea producţiei pentru război, deşi uzinele lucrează deja în mai multe schimburi

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Getty Images)

Preşedintele rus Vladimir Putin a cerut corporaţiei de stat Rostech să crească producţia şi furnizarea de echipamente de care Rusia are nevoie în războiul împotriva Ucrainei, relatează Interfax.

"Producţia şi furnizarea tuturor categoriilor de produse solicitate trebuie să fie majorate. Obiectivele de stat trebuie să fie îndeplinite cu stricteţe şi în termenul stabilit", a afirmat Putin.

"Sarcina cheie astăzi este de a face totul pentru a satisface toate nevoile Forţelor Armate... În primul rând ale unităţilor care participă la Operaţiunea Militară Specială [termenul folosit de Rusia pentru războiul împotriva Ucrainei - n.r.]."

Preşedintele statului agresor a susţinut că toate companiile care lucrează acum în mai multe schimburi pentru a satisface nevoile armatei vor servi drept un impuls unic pentru dezvoltarea industrială.

"Uzinele din Moscova, Sankt Petersburg, Urali, Siberia, Orientul Îndepărtat - zeci de regiuni din ţara noastră lucrează acum peste program, în mai multe schimburi", a declarat el.

"Astăzi este clar că cea mai mare parte a armamentului produs este pentru uz intern, pentru nevoile Forţelor Armate, dar chiar şi în aceste condiţii am vândut armament în valoare de opt miliarde de dolari pe pieţele mondiale", a susţinut Putin, adăugând că, având în vedere condiţiile actuale, acesta este un rezultat destul de bun.

Putin a mai afirmat că au fost semnate contracte pentru sume şi mai mari.

De asemenea, el a susţinut că experienţa de contracarare a armelor occidentale moderne în timpul războiului din Ucraina trebuie folosită pentru a creşte calitatea producţiei ruseşti de apărare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe