Putin denigrează dolarul american. Critică sancţiunile SUA împotriva Rusiei

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Peter Muhly – WPA Pool/Getty Images)

Preşedintele rus Vladimir Putin a denigrat dolarul şi a criticat sancţiunile impuse de SUA împotriva Moscovei în remarcile referitoare la eforturile ţării sale de a-şi reduce dependenţa de dolarul american, potrivit RFE/RL.

Putin a luat cuvântul la o conferinţă economică ce a avut loc miercuri la Moscova, în contextul planurilor Rusiei de a emite în această săptămână prima obligaţiune denominată în euro din ultimii cinci ani, un semn al eforturilor Kremlinului de a renunţa la dolar.

“Nu dorim să ne îndepărtăm de dolar. Dolarul se îndepărtează de noi”, a susţinut Putin la forumul la care au participat directori ai unor companii străine, sugerând că sancţiunile americane restricţionează tranzacţiile ruseşti în moneda americană.

“Instabilitatea plăţilor în dolari” determină “foarte multe” ţări să găsească monede de rezervă alternative şi să creeze sisteme de plăţi care sunt independente de dolar”, a precizat liderul de la Kremlin.

În plus, o întâlnire între Putin şi omologul său american Donald Trump în marja summit-ului G20 care are loc în Argentina, în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie, nu este certă, după ce Trump a afirmat că este posibil să nu se întîlnească cu Putin din cauza noilor confruntări ruso-ucrainene în zona peninsulei Crimeea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe