Putin vrea ”probe imparţiale” privind prăbuşirea avionului MH-17

Vladimir Putin.
Vladimir Putin. (MAXIM SHEMETOV / AFP / Getty Images)

În cadrul discuţiilor telefonice cu premierul olandez, Mark Rutte, preşedintele rus, Vladimir Putin, a cerut o investigaţie ”aprofundată şi imparţială” privind doborârea avionului comercial MH-17 în estul Ucrainei, a anunţat, vineri, Kremlinul.

”Şeful statul rus a subliniat că tragedia a atras încă odată atenţia asupra necesităţii unei soluţii paşnice rapide la criza acută din Ucraina şi a adăugat că este nevoie de o investigaţie aprofundată şi imparţială în privinţa tuturor circumstanţelor din jurul catastrofei aeriene”, potrivit Kremlinului.

Atât postul radio Kommersant cât şi Reuters şi Interfax au transmis ştiri din care reieşea că dispozitivele de înregistrare a datelor de zbor ale aeronavei Boeing 777 doborâtă deasupra Ucrainei au fost capturate de paramilitarii pro-ruşi şi trimise la Moscova.

Majoritatea celor 298 de persoane ucise joi la bordul avionului erau cetăţeni olandezi.

Avionul de pasageri Boeing 777 s-a prăbuşit într-o zonă din apropierea graniţei ruse învecinate cu oraşul Doneţk, unde armata ucraineană se confruntă cu forţele pro-Rusia.

Kievul a acuzat forţele pro-Rusia de doborârea avionului comercial cu ajutorul paramilitarilor şi ofiţerilor GRU ruşi. Putin a încercat să pună acest incident pe seama preşedintelui ucrainean, Petro Poroşenko, care a refuzat să extindă un armistiţiu controversat cu paramilitarii afiliaţi Kremlinului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe