R. Moldova e cel mai bine integrată economic în UE, comparativ cu Ucraina şi Georgia

Integrarea Republicii Moldova cu Uniunea Europeană
Integrarea Republicii Moldova cu Uniunea Europeană (gov.md)

Dintre cele trei ţări ale Parteneriatului Estic care au un Acord de Asociere cu Uniunea Europeană, Republica Moldova este cel mai bine integrată în UE din punct de vedere economic, constată deputatul blocului ACUM-PAS Dumitru Alaiba.

Potrivit acestuia, Moldova exportă aproape 70% către Uniunea Europeană, comparat cu Ucraina - 41,1% (2018) şi Georgia - 43,2% (iunie 2019).

„Spre Rusia exportăm doar 9% (faţă de 70% cu UE), iar socialiştii spun că din cauza embargourilor 'am pierdut piaţa asta'. Embargourile nu pot fi unicul motiv, dat fiind că şi Ucraina, şi Georgia au suferit de embargouri similare, sau chiar mai dureroase. O fi altceva”, scrie parlamentarul pe pagina sa de Facebook.

În concluzie, Dumitru Alaiba subliniază că R. Moldova este adânc integrată în economia europeană şi asta nu se va opri, pentru că antreprenorii moldoveni abia de îşi găsesc nişa şi încep a valorifica oportunităţile oferite de Acordul de Liber Schimb cu UE.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe