R. Moldova sprijină introducerea limbii chineze ca limbă oficială a Organizaţiei Mondiale a Turismului

Ideograma chinezească 'HAO'
Ideograma chinezească 'HAO' (Bogdan Florescu - Epoch Times Romania)

Republica Moldova s-a alăturat statelor care au ratificat amendamentul la articolul 38 al Statutului Organizaţiei Mondiale a Turismului care prevede că limba chineză va deveni limbă oficială a Organizaţiei Mondiale a Turismului, ca şi limbile engleză, franceză, rusă, arabă şi spaniolă.

Potrivit autorilor proiectului, ratificarea amendamentului adoptat în cadrul celei de-a XVII-a sesiuni a Adunării Generale a OMT, ce a avut loc în perioada 23-29 noiembrie 2007 urmează să contribuie „la menţinerea şi dezvoltarea relaţiilor politice şi economice prietenoase cu China, care este o piaţă de interes major” pentru R. Moldova.

Conform Cartei OMT, un amendament intră în vigoare numai atunci când 2/3 din statele membre au desfăşurat procedurile interne pentru a ratifica acest amendament. Până în prezent, din totalul celor 158 de ţări, 92 de state membre şi-au încheiat deja procedurile interne şi este nevoie de încă 14 ţări pentru ca amendamentul să intre în vigoare.

În prezent, limba chineză este limba oficială a mai multor agenţii specializate ale Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), precum Organizaţia Mondială a Sănătăţii (WHO) şi Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe