Rabla plus - stimulente de până la 6.000 euro pentru achiziţionarea de maşini nepoluante

Cordonul de incarcare a Priusului
Cordonul de incarcare a Priusului (Courtesy of Toyota Newsroom)

Statul îşi propune să-i stimuleze pe românii care doresc să treacă de la clasicele maşini pe benzină/motorină, la automobilul electric. În acest sens, în cursul acestei săptămâni, a fost demarat programul Rabla Plus, dedicat automobilelor nepoluante, relatează digi24.ro.

Potrivit sursei citate, prima acordată de stat la achiziţionarea unui vehicul electric-hibrid este de 5.000 de lei, iar dacă maşina este sută la sută electrică, suma urcă până la 20.000 de lei.

De asemenea, cei care vor să beneficieze de un eco-tichet nu sunt obligaţi să caseze o maşină veche, aşa cum se cere în programul standard Rabla.

În consecinţă, stimulentele pentru achiziţionarea unui autoturism alimentat cu electricitate se pot ridica până la 26.500 de lei, echivalentul a şase mii de euro.

Reamintim că potrivit ministrului Mediului, în România mai bine de 13% din emisiile de gaze cu efect de seră provin din sectorul transporturilor, iar 96% dintre acestea sunt datorate strict transportului rutier.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură