Radioul public va avea un nou redactor şef

Sediul Radiodifuziunii Române
Sediul Radiodifuziunii Române (Epoch Times România)

Radio România Actualităţi caută un nou şef, principalul post public din România scoţând la concurs postul de redactor-şef al Radio România Actualităţi, în condiţiile în care Doina Jalea, fostul redactor-şef, a ieşit la pensie în luna decembrie. Potrivit unui anunţ postat pe site-ul oficial Societatea Română de Radiodifuziune (SRR) organizează la sediul său din Bucureşti concursul de proiecte de management pentru ocuparea postului de redactor-şef al postului Radio România Actualităţi.

Concursul se desfăşoară în conformitate cu prevederile Regulamentului privind selecţia managerilor şi evaluarea managementului executiv în cadrul Societăţii Române de Radiodifuziune, aprobat prin Hotărârea Consiliului de Administraţie numărul 24/ 2011.

Astfel, în prima etapă va avea loc evaluarea proiectelor de management (28 februarie - 11 martie), iar în cea de-a doua etapă - susţinerea interviului (15 - 22 martie). Înscrierile candidaţilor, respectiv depunerea proiectelor de management, se fac la sediu SRR până pe 25 februarie. Între condiţiile generale de participare la concurs se numără: persoane care au cetăţenia română sau a unuia dintre statele membre ale Uniunii Europene; au capacitate de exerciţiu deplină; nu au antecedente penale.

Condiţii specifice de participare la concurs de proiecte pentru ocuparea postul de redactor-şef al postului Radio România Actualităţi sunt: studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă sau studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă; vechime în domeniul serviciilor media audiovizuale de minim 7 ani; vechime într-o funcţie de conducere în domeniul serviciilor media audiovizuale de minim 2 ani; cunoaşterea limbii române scris şi citit (pentru persoanele care nu au cetăţenia română, dar sunt cetăţeni ai unuia dintre statele membre ale Uniunii Europene).

Potrivit unei Decizii a Consiliului de Administraţie al SRR, din 12 decembrie, din comisia de concurs pentru selecţia proiectelor de management pentru ocuparea funcţiei de redactor-şef al Radio România Actualităţi fac parte: Doina Moşneag, Mihai Voicu, Mirela Fugaru, Ileana Savu, Stejărel Olaru, Ducu Bertzi, Ana Florea, Adelina Rădulescu, Maria Ţoghină, Adrian Moise, Bogdan Hossu, Demeter Andras (reprezentanţi ai CA), dar şi Emil Hurezeanu (specialist din afara SRR).

Pe de altă parte, Radioul Public a scos la concurs postul de director al Direcţiei Comunicare şi Marketing. În prezent, de coordonarea Direcţiei Comunicare şi Marketing se ocupă Răzvan Dumitrescu. Concursul se va desfăşura în două etape: Etapa I - evaluarea proiectelor de management (28 februarie - 11 martie) şi Etapa a II -a - susţinerea interviului (15 - 22 martie).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură