Raed Arafat: Posturile în sănătate au fost deblocate, urmează concursurile pentru angajare

Raed Arafat
Raed Arafat (Lavinia Savu / Epoch Times)
Liviu Şerbănescu
18.10.2012

Prezent la Adunarea Generală a Colegiului Medicilor din România (CMR)Adunarea Generală a CMR, subsecretarul de stat Raed Arafat a anunţat joi că aproximativ 3.800 de posturi din sistemul sanitar au fost deblocate, majoritatea sunt pentru spitalele din subordinea autorităţilor locale, astfel că urmează organizarea concursurilor pentru ocuparea acestora.

De asemenea, Raed Arafat a declarat că, odată cu deblocarea posturilor, angajările se fac unu la unu, adică pleacă o persoană, se angajează alta, şi nu unu la şapte, respectiv angajarea unei persoane numai dacă pleacă alte şapte, aşa cum s-a întâmplat din 2009 şi până la deblocarea posturilor.

Referitor la creşterea veniturilor în sistemul sanitar, el a spus că o decizie în acest sens poate fi luată de Ministerul de Finanţe.

Totodată, Raed Arafat a precizat că lipsa personalului medical este o problemă mare nu numai în România, dar şi în toată Europa.

"Lipsa de medici este o realitate foarte mare nu numai la noi, ci în toată Europa. Până în 2020, în Europa lipsa de lucrători sanitari va ajunge la aproximativ un milion", a precizat subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor