Rafila, după atacul lui Stroe: Nu ştiu cine m-a acuzat de pasivitate. Aceştia au o frustrare pe care şi-o manifestă în public

Alexandru Rafila
Alexandru Rafila

Ministrul PSD al Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, vineri, în timpul unei conferinţe de presă alături de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, că cei care l-au acuzat în spaţiul public de “pasivitate” în privinţa gestionării pandemiei fie sunt “frustraţi”, fie nu înţeleg sau nu cunosc măsurile pe care le-au luat el şi colegii săi.

“Tocmai v-am explicat măsurile concrete, puţin mai devreme. Nu ştiu cine m-a acuzat de pasivitate, aşa că acest gen de declaraţii din partea unor persoane care, probabil, că nu ştiu ce înseamnă o activitate responsabilă în favoarea sănătăţii publice, din punctul meu de vedere, nu au niciun fel de valoare.

Eu şi colegii mei lucrăm în fiecare zi foarte mult, am pus la punct un sistem funcţional care trebuie operaţionalizat exact în aceste zile, cum nu a mai existat în România de foarte mult timp. Lucrul ăsta pe care l-am rezolvat în 45 de zile cred că merită, dacă nu aprecieri, măcar abţinerea unor persoane de la a critica ceva care fie nu cunosc, fie nu înţeleg, fie pur şi simplu au o frustrare pe care şi-o manifestă în spaţiul public”, a precizat Rafila.

Remarcile lui Rafila vin în contextul în care purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Ionuţ Store, a acuzat lipsa de măsuri eficiente în domeniul sănătăţii pentru protejarea populaţiei în contextul valului 5 al pandemiei.

“Am ajuns, astăzi, aproape la borna de 10.000 de cazuri noi de infectări cu Sars-Cov-2, o creştere de peste 8 ori ori faţă de acum 15 zile, imediat după Crăciun. În puţin peste două săptămâni avem o creştere uriaşă, care pune la îndoială pregătirea făcută de Ministerul Sănătăţii în faţa valului 5, unul care aduce sute de mii de cazuri în alte ţări din Europa.

Cât de real mai este interesul Ministerului Sănătăţii pentru pandemie câtă vreme, înainte de sărbători, opţiunea din partea ministrului a fost să venim cu alte relaxări, ca şi cum nimic nu s-ar întâmpla, iar acum doar tace şi doar face unele informări. Putem spera că acest val va aduce mai puţine cazuri grave. Dar strategia Ministerului Sănătăţii în faţa unei crizei sanitare nu este să ne bazăm pe noroc, mai ales când rata de vaccinare nu a depăşit 50% şi ştim că o parte mare din populaţie este în continuare expusă.

Reamintesc că PNL a impus certificatul verde la restaurante, mall-uri, la intrarea în instituţii, din acelaşi raţionament – protejarea sănătăţii oamenilor – iar aceste prevederi şi-au dovedit eficienţa. Şi am iniţiat legea certificatului verde pentru unele categorii de angajaţi având acelaşi obiectiv mai important decât orice – sănătatea tuturor şi depăşirea pandemiei”, a susţinut Stroe.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Radu Oprea, i-a dat o replică acidă lui Stroe, nemulţumit de faptul că acesta a glorificat modul în care PNL-ul a gestionat pandemia şi l-a criticat pe Rafila:

“Domnul Stroe (PNL) este cel mai bun epidemiolog dintre sportivii în şort. Doar aşa se explică criticile total nefondate lansate de purtătorul de cuvânt al PNL în încercarea de a acoperi scandalul facturilor la energie care se află în răspunderea directă a ministrului PNL, Virgil Popescu. Strategia domnului Stroe este, însă, una extrem de proastă pentru că exact azi a fost aprobată înfiinţarea centrelor de evaluare COVID. Cum să acuzi pe cineva că nu face nimic, exact în ziua în care se face ceva foarte concret!?”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne