Rapoarte neconfirmate susţin că “Văduva Albă” ar fi fost ucisă în estul Ucrainei



Terorista britanică Samantha Lewthwaite, cunoscută sub numele de Văduva Albă.
Terorista britanică Samantha Lewthwaite, cunoscută sub numele de Văduva Albă. (Captură Foto)

Agenţia rusă de ştiri Regnum a făcut o afirmaţie surprinzătoare miercuri, conform căreia Samantha Lewthwaite a fost ucisă în estul Ucrainei în timp ce lupta împotriva rebelilor proruşi, ca lunetistă, pentru un batalion ucrainean de voluntari numit Aidar.

Aceasta a fost ucisă de un lunetist voluntar care a sosit din Rusia pentru a-i spijini pe rebeli, a mai declarat agenţia.

Regnum nu a oferit nicio dovadă în sprijinul afirmaţiilor sale, care nu au putut fi verificate imediat, iar oficialii britanici au declarat că nu deţin nicio informaţie care să susţină că Lewthwaite a fost în Ucraina.

Terorista britanică Samantha Lewthwaite este cunoscută sub numele de "White Widow" (Văduva Albă) şi se crede că a condus mai multe celule teroriste care operează între Mombasa şi Somalia de mai mulţi ani.

În timpul atacului terorist de la Westgate Mall în capitala kenyană Nairobi, în 2013, au existat afirmaţii nedovedite în privinţa implicării ei.

Se crede că Lewthwaite, în vârsta de 30 ani, a coordonat mai multe atacuri teroriste în Kenya, şi a scăpat de forţele de ordine din Mombasa, fugind ulterior în Somalia.

În august 2014, detectivii kenyeni au afirmat într-un tribunal din Mombasa că au pierdut urma cunoscutei teroriste britanice.

Lewthwaite este văduva lui Germaine Lindsay, unul dintre cei patru atentatori sinucigaşi islamişti care au atacat reţeaua de transport londoneză în 7 iulie 2005, ucigând 52 de oameni.

Autorităţile ruse încă nu au confirmat uciderea Samanthei Lewthwaite, care, conform unor rapoarte media neverificate, s-ar fi alăturat activităţilor grupului Statul Islamic în Siria la începutul acestui an.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe