Rata de mortalitate a tulpinii britanice este „semnificativ mai mare” [Studiu]

.
. (pixabay.com)

Tulpina de virus Wuhan descoperită în sud-estul Angliei la sfârşitul anului trecut, cunoscută sub numele de B.1.1.7 - despre care medicii au avertizat că este mult mai contagioasă decât variantele tradiţionale - este între 30% şi 100% mai mortală decât tulpinile anterioare, au afirmat cercetătorii, miercuri, potrivit publicaţiei Independent.

În studiul care a comparat rata mortalităţii britanicilor infectaţi cu noua variantă de virus Wuhan faţă de cei infectaţi cu alte tulpini ale virusului ce provoacă Covid-19, oamenii de ştiinţă susţin că noua variantă are o rată a mortalităţii „semnificativ mai mare”.

Tulpina B.1.1.7 a fost descoperită în Regatul Unit în septembrie 2020 şi, de atunci, s-a răspândit în peste 100 de ţări.

B.1.1.7 are 23 de mutaţii în codul genetic, comparativ cu variantele iniţiale – iar unele dintre ele o fac să se răspândească mai uşor. Cercetătorii estimează că este cu 40-70% mai transmisibilă decât tulpinile care circulau iniţial în Europa, care sunt şi ele diferite.

În noul studiu britanic, publicat miercuri în British Medical Journal, infecţiile cu noua variantă au dus la 227 de decese într-un eşantion de 54.906 pacienţi cu Covid-19, comparativ cu 141 într-un eşantion de aceeaşi mărime cu pacienţi infectaţi cu alte tulpini.

Experţii independenţi care au evaluat studiul afirmă că aceasta vine în completarea dovezilor preliminare ce făceau o legătură între varianta B.1.1.7 şi riscul crescut de deces din cauza Covid-19, boala provocată de virusul Wuhan.

Spre sfârşitul anului trecut au fost descoperite două tulpini mult mai contagioase - cea britanică şi alta descoperită în Africa de Sud. Alte tulpini de nouă generaţie au fost descoperite recent în Brazilia şi California.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură