Reclamă ascunsă la Oscar, selfie-ul lui DeGeneres?

Selfie-ul Ellenei DeGeneres la Oscar 2014.
Selfie-ul Ellenei DeGeneres la Oscar 2014. (tweeter)

Duminică, în noaptea decernării premiilor Oscar, a avut loc un “incident” care a devenit viral pe internet. Gazda decernării premiilor pentru a doua oară, Ellen DeGeneres a invitat mai multe staruri hollywoodiene să se lase fotografiate, ad-hoc, în grup, într-un selfie cu telefonul mobil al acesteia. Folosind ca pretext numărul record de nominalizări al actriţei Meryl Streep (18), Ellen a propus crearea unui nou record prin cea mai numeroasă repostare pe Twitter a unei fotografii.

Însă în retrospectivă mulţi suspectează că incidentul n-a fost altceva decât o strategie a sponsorului Samsung de a face reclamă ascunsă noului telefon mobil Samsung Galaxy Note 3. Am putea spune la fel de bine că este o reclamă ascunsă pentru mediul social Twitter care a fost menţionat de mai multe ori în câteva minute.

Nu numai că Ellen DeGeneres şi-a fluturat des telefonul Samsung de-a lungul întregului eveniment, pretextând că doreşte imortalizarea şi împărtăşirea momentelor sclipitoare cu fanii de pe Twitter, dar a incitat vedete mari să participe în ceea ce urma sa spargă recordul celei mai distribuite fotografii. S-au îmbulzit în cadru: Jared Leto, Jennifer Lawrence, Channing Tatum, Meryl Streep, Ellen Degeneres, Julia Roberts, Kevin Spacey, Bradley Cooper, Brad Pitt, Lupita Nyong’o (şi fratele acesteia), Angelina Jolie.

Isprava a generat imediat proteste împotriva plasării grosolane de produs pe mediile sociale.

Samsung e deja în al 5-lea an de sponsorizare a pretenţiosului eveniment şi se pare că a cumpărat 5 minute de reclamă în transmisiile televizate ale serii, presupunându-se că a cheltuit 24 de milioane de dolari americani pentru reclamă la decernările dintre anii 2009-2013.

În sprijinul teoriei de reclamă ascunsă mai vine un detaliu care nu a trecut neobservat de ochii de vultur ai internauţilor: fotografiile din culise plasate pe Twitter de DeGeneres, erau, de data aceasta, făcute cu mobilul propriu marca iPhone.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe