Cu ochii pe noile look-uri! Tendinţele primăverii 2014

Burberry Prorsum show la Săptămâna Modei la Londra, 16 septembrie 2013
Burberry Prorsum show la Săptămâna Modei la Londra, 16 septembrie 2013 (Ian Gavan/Getty Images)

Îngrijit & adecvat: Gulere

Una dintre cele mai frecvent observate tendinţe pe podiumurile de primăvară sunt gulerele de toate tipurile. Fie pe tricouri, haine sau rochii, colierele ascuţite apar peste tot. Să enumerăm câteva brand-uri care le-au folosit: Alexander Wang, Burberry, Carven, Celine, Chanel, Chloe, Erdem, Kenzo şi Ralph Lauren.

Acest stil are cel puţin un mare avantaj: te poate face să arăţi curat şi elegant fără efort, în special în acele zile când nu ai timp de coafor sau machiaj.

Este versiunea tricoului în dungi pentru primăvară.

Umeri goi

În 2014 se vor scoate în evidenţă umerii prin creaţii care acoperă pieptul până la gât, dar care lasă umerii descoperiţi, accentuând această trăsătură feminină. Acest stil era popular în anii 2000. Unele piese de vestimentaţie lasă doar unul dintre umeri descoperiţi prin decuparea unei mâneci.

Acest stil apare printre creaţiile Christopher Kane, Etro, Celine, Dior şi DKNY, printre alţii.

Strânge cureaua pe talie

Primăvara aceasta se strânge cureaua. Accentuarea taliei este noua tendinţă în vogă a sezonului ce urmează; se pun curele la paltoane şi cămăşi, iar fustele cu talia înaltă sunt metodele designerilor de a evidenţia această trăsătură feminină. Pentru a vedea cum se poartă acest stil, urmăriţi colecţiile de primăvară Derek Lam, Etro, Armani şi D&G.

Imprimeuri florale, flori de primăvară

Da, se poartă iar imprimeurile florale. Drapaţi-vă în flori şi armonizaţi-vă cu natura. D&G, Alberto Ferretti, Oscar de la Renta, Miu Miu şi MSGM au prezentat cu toţii imprimeuri florale pentru primăvara aceasta. Imprimeurile delicate de la D&G amintesc de însorita Sicilie, iar design-urile Alberto Ferretti sunt inspirate din motivele florale populare europene. Unii creatori s-au îndreptat în direcţia opusă păstrând culoarea rochiilor uni, pentru a complementa frumuseţea înfloritoare a primăverii.

Jacheta Bombardier

Pe lângă paltonul uşor de primăvară şi trenci, primăvara asta mai putem opta pentru jacheta bombardier. Transpusă pe un stil feminin de către Carven, Armani şi Balmain, jacheta bombardier a fost noua surpriză a sezonului pe care au pregătit-o designerii pentru podium.

Aur roman antic

Deşi scânteile sărbătorilor au dispărut, primăvara păstrează sclipiri aurii. De la lacul de unghii până la acesoriile pentru păr, aurul rămâne la modă. Ca de obicei D&G oferă inspiraţie siciliană, de data aceasta din istorie. Rochiile lungi, încinse cu centuri şi acesoriile aurii pentru păr duc cu gândul la stilul Romei antice. Acelaşi stil se regăseşte în colecţiile Vivienne Westwood şi McQueen care par să încorporeze elemente din garderoba gladiatorilor.

Coliere scurte

Nu doar talia, ci şi gâtul, sunt evidenţiate în acest sezon. Am remarcat mai multe colecţii care prezintă coliere la baza gâtului printre care Carven, Dior şi Armani. Unele coliere amintesc de cele populare în anii 2000 şi care ar putea fi mesagerii reîntoarcerii acestui trend.