Recomandări pentru detoxifierea organismului după sărbători

.
. (photos.com)

Celor care au făcut excese de alimentaţie în perioada sărbătorilor şi au avut la multe mese ca preparate de bază cele din carne li se recomandă o cură de detoxifiere. Aceasta poate fi urmată dacă ţineţi cont de câteva principii legate de alimentaţia sănătoasă.

În primul rând, ar trebui să consumaţi multe fructe şi legume, care au fost pe locul doi în alimentaţie pe perioada sărbătorilor. Pe lângă conţinutul bogat de fibre care va ajusta sistemul digestiv să elimine toxinele, antioxidanţii din fructe şi legume vor ajuta corpul să lupte împotriva factorilor cancerigeni, informează Realitatea TV.

În afară de o alimentaţie uşoară şi echilibrată, ar trebui să reluaţi exerciţiile fizice şi să transpiraţi cât mai mult pentru a elimina din toxine. Acelaşi lucru se poate obţine şi dacă veţi merge la saună.

Măcar pe perioada detoxifierii e bine să renunţaţi la ţigări, cafea, alcool, grăsimi saturate şi dulciuri. Beţi multă apă, cel puţin doi litri pe zi pentru a ajuta organismul să se cureţe eficient.

Înlocuiţi nopţile nedormite cu un somn de calitate, de preferinţă între orele 22 şi 6, atunci când organismul se reface cel mai bine. Nu rataţi plimbările cât mai dese în aer liber, mai ales în zilele însorite când ajutaţi organismul să producă vitamina D.