Remedii naturale pentru îngrijirea zilnică a dinţilor

Dinti albi şi sănătoşi
Dinti albi şi sănătoşi (Photos.com)

Observăm cu uşurinţă că dinţii albi şi strălucitori luminează întreaga faţă, dar ştim cu toţii că nu e întotdeauna uşor să le menţinem această culoare. Unii cheltuiesc destul de mult pe produse de albire sau tratamente speciale în clinici cosmetice dentare. Chiar dacă piaţa este invadată de produse de albire şi curăţare a dinţilor, vă propunem câteva soluţii care vă ajută să vă menţineţi un zâmbet sănătos folosind remedii naturale pe care le aveţi la îndemâna acasă.

Masajul dinţilor şi al gingiilor cu bicarbonat de sodiu şi sare

Se amestecă bicarbonat de sodiu şi sare de masă în cantităţi egale. Se masează gingiile şi dinţii cu amestecul de bicarbonat de sodiu şi sare, folosindu-vă de degetul arătător (nu folosiţi pentru masaj periuţa de dinţi)

Citrice pentru dinţi albi

Amestecaţi în părţi egale suc proaspăt de grapefruit, de lămâie şi lime

Spălaţi-vă pe dinţi de două-trei ori pe săptămână cu combinaţia celor trei sucuri de citrice.

Cenuşa de la ramuri uscate de vită de vie

Frecaţi-vă dinţii în fiecare dimineaţă cu cenuşa obţinută prin arderea ramurilor de vită de vie uscate. Dinţii vor deveni albi şi strălucitori doar după câteva aplicaţii.

Tratament cu coajă de lămâie pentru sângerarea gingiilor

Frecaţi dinţi în fiecare dimineaţă cu partea albă de la coajă de lămâie.

Rubarb ca întăritor al smalţului dentar

Stoarceţi sucul de la o tulpină proaspătă de rubarb şi-l aplicaţi apoi pe dinţi cu o perie moale sau cu un tampon de vată.

Tratament cu căpşuni

1 căpşună proaspătă

Tăiaţi o căpşună proaspătă în jumătate, apoi frecaţi dinţii şi gingiile cu ea. Vă va ajuta la eliminarea petelor, decolorarea dinţilor şi eliminarea tartrului, fără a afecta smalţul. Acesta poate de asemenea întări şi vindeca gingiile dureroase. Lăsaţi căpşuna zdrobită şi sucul pe dinţi şi gingii cât mai mult posibil – cel puţin 15 minute. Apoi clătiţi cu apă caldă. Folosiţi căpşuni proaspete şi numai la temperatura camerei.

Tratament cu ceai pentru prevenirea cariilor

1 săculeţ de ceai negru sau verde

Fierbeţi o pungă de ceai într-o ceaşcă de apă fierbinte timp de cel puţin 6 minute. Stoarceţi bine săculeţul înainte de a-l arunca. Utilizaţi ceaiul ca o apă de gură cu care vă puteţi clăti gura după fiecare masă cu dulciuri.

Remediu cu ceai de cimbru ( „pasta de dinţi”)

Se poate folosi ca apă de gură pentru îndepărtarea mirosului urât al gurii, cât şi pentru carii dentare, sau leziuni herpetice. "Pasta de dinţi", este făcută din 3 pumni de cimbru proaspăt (uşor zdrobit), înmuiat într-o ceaşcă de coniac pentru aproximativ 5 ore. Înmuiaţi peria de dinţi în această soluţie, iar apoi curăţaţi-vă dinţii cu soluţia obţinută. Această soluţie este bună pentru aproximativ 4-6 periaje.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură