Remedii naturale pentru pistrui, pete, ten uscat sau piele îmbătrânită

ochi albastri
ochi albastri (Photos.com)

Pielea cu pistrui sau pete, este mai sensibilă şi în general uscată. Din această cauză are nevoie de o îngrijire mai atentă. Vă sugerăm câteva remedii naturale care se pot folosi pentru a evita înmulţirea şi accentuarea pistruilor şi îndepărtarea petelor. Vă prezentăm de asemenea, şi câteva modalităţi naturiste pentru îngrijirea pielii uscate, liftingul sau strângerea pielii lăsate, precum şi de anti-îmbătrânire a pielii.

Balsam pentru piele uscată

1 gălbenuş de ou, 2 linguriţe miere

Pentru a înmuia o piele care e prea uscată, amestecaţi împreună un gălbenuş de ou şi două linguriţe de miere. Masaţi uşor pe faţă şi pe gât şi lăsaţi să se usuce complet. După aproximativ 20 de minute, clătiţi. O versiune alternativă este să adăugaţi şi o lingură de fulgi de ovăz.

Tonic de faţă pentru piele uscată, sensibilă

De preferinţă se folosesc struguri albi cu seminţe puţine sau chiar fără seminţe. Tăiaţi boabele de strugure în jumătate şi stoarceţi sucul pe buze şi sub pleoape. Masaţi, de asemenea, cu o parte din suc pe la colţul gurii şi în jurul a ochilor. Sau puteţi tăia boabele în formă de X, după care le striviţi direct pe piele. Lăsaţi sucul pe piele timp de 20 de minute. O altă variantă ar fi să mixaţi strugurii într-un blender şi apoi să masaţi amestecul pe toată faţa, frunte şi pe gât. Păstraţi-o timp de o jumătate de oră.

Formulă pentru piele uscată, îmbătrânită

O papaya verde, 2 linguri de ulei de floarea-soarelui, 2-3 linguri melasă, 2 linguri de smântână sau frişcă, 4 albuşuri de ou

Papaia se taie în bucăţi de 3-4 cm. Puneţi într-un blender bucăţile tăiate, împreună cu smântâna şi mixaţi-le până când compoziţia are consistenţa unui piure gros. Apoi, adăugaţi uleiul şi melasa şi mixaţi în continuare până când se omogenizează. Apoi adăugaţi restul de ingrediente şi amestecaţi din nou timp de 15 secunde. Aplicaţi pasta pe faţă şi pe gât, de 2-3 ori pe săptămână.

Această formulă este, de asemenea, folosită cu succes pentru deschiderea petelor de culoare închisă şi estomparea pistruilor.

Alt tratament pentru pielea îmbătrânită

1 lingură miere, 1 linguriţă de mere oţet de cidru, 1 albuş de ou

Se amestecă ingredientele şi se întind pe faţă. După 10 minute, se îndepărtează prin clătire cu apă rece.

Liftingul (ridicarea) pielii cu smochine şi tangerine

Smochine negre, suc de mandarine

Faceţi o mască din piure de smochine negre, amestecat cu puţin suc de mandarine. Lăsaţi masca pe faţă pentru o jumătate de oră pentru a ajuta la strângerea pielii şi închiderea porilor, după care, spălaţi faţa cu apă rece.

Tratament cu şampanie pentru piele liftingulul pielii lăsate şi închiderea porilor

Pentru tratament se poate folosi fără probleme o şampanie ieftină.

Stropiţi şampania pe piele, apoi lăsaţi-o să se usuce singură.

Îndepărtarea petelor(I)

Suc de la 2 lămâi galbene şi 2 lămâi verzi (limes)

Înmuiaţi o cârpă în sucul de citrice (diluat cu un pic de apă caldă), după care o aplicaţi direct pe piele timp de 30 min.

Îndepărtarea petelor(II)

1-2 banane în formă de piure, suc de la una sau două lămâi

Se amestecă ingredientele şi se aplică direct pe zonele cu modificări de culoare.

Îndepărtarea Pistruilor (I)

Un pumn de seminţe de dovleac proaspete, ulei de măsline

Se decojesc sâmburii, şi se zdrobeşte miezul. La o 1/4 ceaşcă de sâmburi, se adaugă 6 picături de ulei de măsline. Se tamponează pistruii cu soluţia obţinută, pentru a-i face să dispară.

Îndepărtarea Pistruilor (II)

Câţiva cartofi

Se fierb cartofii cu coajă cu tot. Folosiţi apa în care au fiert cartofii pentru a ajuta la estomparea pistruilor de vară.

Îndepărtarea Pistruilor (III)

Aplicaţi pe pistrui, în mod regulat, suc de lămâie sau suc de pătrunjel sau suc de măcriş.

Îndepărtarea Pistruilor (IV)

6 linguri de lapte bătut, 1 linguriţă rasă de hrean

Combinaţi laptele bătut cu hrean. Deoarece acest amestec are proprietatea de a înălbi uşor pielea, ar fi bine ca înainte de aplicarea amestecului, să protezaţi pielea cu un ulei fin. Lăsaţi amestecul pe piele timp de 20 de minute, apoi spălaţi-vă imediat cu apă caldă, după care, aplicaţi o cremă hidratantă.

Îndepărtarea Pistruilor (V)

Iaurt

Pentru piele sensibilă, se aplică iaurt simplu. Lăsaţi-l pe timp de 15 minute, apoi clătiţi cu apă rece.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură