Remedii naturiste pentru afte

.
. (Maria Matyiku / Epoch Times)

Aftele sunt neplăcute şi dureroase, în special în cazul copiilor şi bebeluşilor. Cauzele declanşării aftelor nu sunt deocamdată cunoscute în totalitate, dar s-a constatat că printre factorii principali sunt: virusuri, bacterii sau deteriorarea cavităţii bucale produsă de agenţi fizici sau chimici. Anumite alimente pot de asemenea cauza afte, cum ar fi nucile, ciocolata, brânza mucegăită, laptele, zmeura şi altele.

Remediu cu petale de trandafir

100 g petale de trandafir, miere, apă

Petalele de trandafir se pun la macerat în miere, după cum urmează: petalele sunt fierte într-o jumătate de litru de apă pentru o perioadă de 15 minute. După ce se filtrează, se adaugă 600 de grame de miere de albine. Cu această soluţie se tamponează zonele afectate.

Remediu cu salvie

Se face gargară cu infuzia obţinută din două linguriţe de plantă puse într-o 100 ml de apă fierbinte.

Remediu cu ceai

1 pliculeţ obişnuit de ceai negru sau verde

Scufundaţi pliculeţul de ceai în apă clocotită. Stoarceţi-l apoi de apă cât puteţi de bine. După ce s-a răcit, se aplică pe partea ulceroasă timp de 3 minute.

Remediu cu muşeţel

Se face infuzie din două linguriţe de flori de muşeţel la 100 ml apă, se lasă să se răcească, până când infuzia este călduţă, apoi se face gargară.

Remediu cu busuioc

Se face o infuzie din 2 linguriţe de plantă la o cană de apă; este folosit pentru gargară.

Remediu cu oţet

4 linguri mari de oţet de cidru de mere , 4 linguri de apă, 1 linguriţă de sare şi puţin piper

Se amestecă oţetul cu apă şi sărea, iar apoi, opţional, se adaugă piperul. Cu soluţia obţinută puteţi face gargară. De asemenea aţi mai putea înmuia un tampon de vată în soluţie, după care-l aplicaţi pe locul inflamat.

Remediu cu coajă de pepene verde

Coajă de pepene verde

Coajă de pepene verde - se usucă şi apoi se arde. Din cenuşa resultată rămâne un praf foarte fin. Luaţi şi presăraţi din acest praf pe leziuni (răni).

Remediu cu ştiulete (cocean) de porumb

Un ştiulete de porumb

Ardeţi un ştiulete de porumb, apoi aplicaţi cenuşa direct pe leziuni de 2-3 ori pe zi.