Remedii naturiste pentru păr gras

Remedii naturiste pentru păr gras
Remedii naturiste pentru păr gras (Facebook)

Va spălaţi părul dimineaţa, iar seara realizaţi că acesta este uleios şi şi-a pierdut volumul? Înseamnă că aveţi un păr ce se îngraşă foarte repede, iar acestuia trebuie să-i aplicaţi tratamente speciale. Părul gras este o problemă frecventă pentru majoritatea oamenilor, iar ideal pentru a scăpa de această situaţie este să folosiţi tratamente naturiste pentru păr gras.

Secreţia de sebum de la nivelul scalpului este un proces absolut normal, acest „ulei” ajutând firul de păr să se menţină hidratat şi sănătos, însă când cantitatea produsă este prea mare, podoaba capilară capătă aspectul acela inestetic de păr „gras”. Cauzele pentru care organismul nostru produce sebum în exces variază: predispoziţia genetică, schimbările hormonale care se produc în corp odată cu vârsta, tipul de păr (în special femeile cu părul subţire se confruntă cu problema părului gras), o îngrijire neadecvată.

Remedii naturiste pentru păr gras. Ceai de mentă şi oţet de mere

Majoritatea ceaiurilor ajută la controlul excesului de sebum, în special ceaiul de mentă, rozmarin sau busuioc. Ceaiul de mentă este un remediu recomandat de specialişti (cele mai multe şampoane pentru păr gras conţin mentă) deoarece conţine teină, o substanţă care stimulează sistemul circulator. La nivelul scalpului, teina are un efect răcoritor şi energizant asupra părului tern şi “lins”, aşa cum este cel gras.

Pentru acest remediu, aveţi nevoie de o ceaşcă de apă clocotită, una – două linguriţe de mentă uscată sau un pliculeţ de ceai de mentă, şi două linguri de oţet de mere. Turnaţi apa peste mentă şi lăsaţi-o câteva minute, după care îndepărtaţi menta şi adaugaţi oţetul. Lăsaţi ceaiul la răcit şi apoi masaţi scalpul şi firele de păr cu acest tratament. Nu este nevoie să clătiţi părul cu apă.

Remedii naturiste pentru păr gras. Mască de păr cu lămâie şi gălbenuş de ou

O mască pe bază de gălbenuş de ou vă poate ajuta să echilibraţi nivelul de sebum. Pentru preparare aveţi nevoie doar de 2 gălbenuşuri de ou şi o lingură zeamă de lămâie. Amestecaţi ingredientele şi aplicaţi această mască într-o zi din săptămână, iar într-o altă zi adaugaţi în mască şi 2-3 linguri de iaurt, pentru ca părul dvs. să fie mătăsos şi strălucitor tot timpul. Clătiţi cu apă călduţă şi repetaţi tratamentul la două săptămâni.

Remedii naturiste pentru păr gras. Lămâia

Amestecaţi sucul obţinut din stoarcerea a două lămâi cu un litru de apă şi, după şamponare, clătiţi cu această soluţie, apoi lăsaţi părul să se usuce, fără să mai clătiţi cu apă. Tratamentele cu lămâie pot fi diversificate prin combinarea cu alte produse naturiste. Puteţi folosi o lingură de suc de lămâie, amestecată cu jumătate de lingură de aloe vera (gel) şi cu un sfert de cană de şampon. După ce vă şamponaţi cu această soluţie, clătiţi bine părul.

Lămâile pot fi folosite şi simple, aplicând sucul lor direct pe păr.

Remedii naturiste pentru păr gras. Aloe Vera

Unul dintre cele mai eficiente remedii naturiste pentru părul gras este gelul de aloe vera. Amestecaţi într-o jumătate de ceaşcă de şampon o lingură de suc de lămâie şi o lingură de gel de aloe vera. Şamponul se poate păstra într-un recipient închis şi la loc răcoros şi se foloseşte timp de o săptămână, spălând părul zilnic.

Remedii naturiste pentru păr gras. Amestec de plante

Aveţi nevoie de 1 linguriţă rozmarin, 1 linguriţă muşeţel, 1 linguriţă urzici, 1 linguriţă oţet de mere

Se aşează plantele într-o oală şi se opăresc cu apă clocotită, apoi se lasă să stea 10 minute şi se strecoară. Loţiunea se masează după spălare pe părul ud şi nu se clăteşte.

Remedii naturiste pentru păr gras. Berea

Berea este un alt tratament posibil pentru părul gras.

Tratamentul constă în amestecarea a jumătate de cană de bere sau de alcool cu patru căni de apă. După spălare, părul este clătit cu acest amestec şi astfel producţia de ulei va fi ţinută sub control.

Remedii naturiste pentru păr gras. Tratament cu oţet

Probabil aţi auzit de această metodă foarte populară pentru tratarea părului gras. Acest remediu este foarte eficient, deoarece oţetul este un degresant natural datorită proprietăţilor sale astringente. Oţetul îndepărtează cu succes sebumul şi mizeria acumulate la nivelul foliculilor de păr, lăsându-l sănătos şi strălucitor. Oţetul se foloseşte la clătirea părului, fie înainte de a vă spăla cu şampon, fie după.

Pentru a prepara o mască cu oţet trebuie să aveţi la îndemână o ceaşcă cu oţet şi două ceşti de apă călduţă. Dacă vreţi ca tratamentul să aibă un miros plăcut puteţi adăuga şi o picătură de ulei esenţial. Aplicaţi amestecul pe păr, lăsaţi-l să acţioneze câteva minute apoi clătiţi bine cu apă. Acest tratament se face o dată pe săptămână.

Remedii naturiste pentru păr gras. Mască de păr cu argilă

Argila are rol absorbant aşa că este cea mai indicată în cazul părului gras.

Puteţi prepara o mască din argilă şi gălbenuş de ou, astfel: amestecaţi un gălbenuş de ou cu cinci linguriţe de pudră de argilă. Aplicaţi masca la rădăcina firului de păr şi lăsaţi-o să acţioneze 15-20 de minute. Clătiţi apoi părul cu apă călduţă.

Remedii naturiste pentru păr gras. Şampon uscat din făină de ovăz şi bicarbonat de sodiu

Dacă vreţi să evitaţi spălarea zilnică a părului, şamponul uscat este cea mai bună soluţie. Se poate prepara din 2 linguri de făină de ovăz şi 2 linguri de bicarbonat de sodiu. Amestecaţi ingredientele şi presăraţi şamponul uscat pe scalp. Masaţi uşor pielea capului, pentru a ajuta pudra să absoarbă mai uşor grăsimile şi impurităţile.

Remedii naturiste pentru păr gras. Pudră pentru copii

Pudra pentru copii ar putea fi soluţia potrivită, atunci când nu aveţi timp suficient pentru a vă spăla părul. Ce ar trebui să faceţi? Aplicaţi puţină pudră pentru copii peste scalp şi masaţi uşor.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură