Remus Borza: Ieşirea Hidroelectrica din insolvenţă în acest an e un deziderat, un termen realist e T1 2013

Sigla Hidroelectrica. (www.hidroelectrica.ro)
Epoch Times România
19.10.2012

Ieşirea din insolvenţă a Hidroelectrica la 31 decembrie 2012 este un deziderat, puţin probabil de realizat, un termen mult mai realist fiind primele trei luni din anul viitor, a declarat Remus Borza, reprezentatul Euro Insol, administrator judiciar al Hidroelectrica.

”Este un deziderat urmărit de toată lumea ieşirea Hidroelectrica din insolvenţă la 31 decomebrie 2012. Nu pot să spun că este imposibil, dar este puţin probabil. Depunem eforturi, încercăm să preschimbăm termenele. Ne urmăreşte cifra 69 la Hidroelectrica: 69 ponderea creanţelor garantate a băncilor la masa credală, 69 de creditori care reprezentau 98% din masa credală la adunarea creditorilor din data de 14 septembrie, 69 de contestaţii la tabelul preliminar. Au termene prin ianuarie -februarie 2013, iar noi încercăm să le aducem în noiembrie-decembrie pentru ca odată soluţionate să putem merge pe un plan de reorganizare care să prevadă eşalonarea creanţelor chirografare, astfel încât să se creeeze premisele ieşirii din insolvenţă a Hidroelectrica până la sfîrşitul anului. Dacă nu vom reuşi până la sfârşitul anului, un termen mult mai realist ar fi primele trei luni din 2013”, a explicat Remus Borza.

Ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, declara sâmbăta trecută că Hidroelectrica ar putea ieşi din insolvenţă până la sfârşitul lui noiembrie.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis joi menţinerea, în parte, a deciziei Tribunalului Bucureşti, respectiv, de intrare în insolvenţă a Hidroelectrica.

CAB a casat în parte recursul intentat de Alpiq RomIndustries, Alpiq RomEnergie şi Hidrosind.

De asemenea, CAB a casat în parte decizia Tribunalului Bucureşti în ceea ce priveşte cererea de intervenţie voluntară şi a respins ca inadmisibile cererile de intervenţie voluntară. Decizia este irevocabilă.

Curtea de Apel Bucureşti s-a pronunţat joi cu privire la recursurile formulate de Alpiq RomIndustries, Alpiq RomEnergie şi Hidrosind împotriva hotărârii de deschidere a procedurii insolvenţei Hidroelectrica pronunţată de către Tribunalul Bucureşti în data de 20 iunie 2012.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor