"Respingem politica pumnului în gură!" - Alianţa PSD-ALDE-UDMR, acuzată de "acţiuni concertate" împotriva Opoziţiei

Uniunea Salvaţi România respinge "politica pumnului în gură" practicată de PSD–ALDE în Senat, prin care "se încearcă reducerea Opoziţiei la tăcere".
Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, presedintii Camerei Deputatilor, respectiv a Senatului
Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, presedintii Camerei Deputatilor, respectiv a Senatului (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Alianţa PSD–ALDE–UDMR încearcă să reducă la tăcere opoziţia parlamentară prin restructurarea comisiilor şi prin forţarea regulamentului de funcţionare a Senatului, a transmis marţi, în cadrul unui comunicat de presă, partidul Uniunea Salvaţi România.

"Coaliţia PSD–ALDE a reuşit îndepărtarea reprezentantului USR de la preşedinţia Comisiei pentru Mediu, senatorul USR Allen Coliban. În cele trei sesiuni parlamentare în care a deţinut preşedinţia Comisiei, senatorul USR a provocat dezbateri pe temele cele mai importante privind protecţia mediului. A iniţiat o anchetă a Comisiei pe tema situaţiei deşeurilor din România, un domeniu în care UE a declanşat procedura de infringement împotriva României. În ciuda lipsei susţinerii din partea majorităţii PSD, ancheta a provocat o dezbatere amplă atât în interiorul Comisiei, cât şi în presă. De asemenea, Allen Coliban şi colegii parlamentari USR au iniţiat în acest timp şi Legea Mirosurilor, care acoperă un vid legislativ în domeniul calităţii aerului, un domeniu în care România a fost chemată în faţa Curţii de Justiţie a UE. Legea Mirosurilor a trecut deja de Senat, urmând a fi dezbătută în Camera Deputaţilor", arată USR.

Senatorul Allen Coliban a subliniat că USR a fost ca "un ghimpe în coasta" PSD în cadrul Comisiei de Mediu.

"Am fost timp de trei sesiuni parlamentare Preşedinte al Comisiei pentru Mediu a Senatului. Am condus şedinţele în virtutea principiului enunţat încă de la debut: Mediul nu are culoare politică. Într-o logică a abuzurilor, în care încalcă orice regulament şi orice cutumă, PSD şi-a luat toate comisiile pe care le-a dorit, repartizând de la sine putere rămăşiţele între PNL şi USR. Este cel mai bun semn că USR a făcut bine ce a făcut în domeniul mediului şi că le-am fost ca un ghimpe în coastă", a punctat Allen Coliban.

În acelaşi timp, USR a pierdut şi preşedinţia Comisiei pentru Egalitate de Şanse, condusă de senatorul Adrian Wiener, care, în timpul cât a fost Preşedinte al comisiei, a organizat 7 dezbateri publice pe teme diverse, precum egalitatea de şanse sau violenţa în familie, dezbateri la care au participat comisari europeni şi ambasadori acreditaţi la Bucureşti. De altfel, pentru data de 5 octombrie 2018, la Comisia pentru egalitate de şanse urma să se desfăşoare o nouă masă rotundă la care era invitat şi Preşedintele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pe programe de nutriţie, Joao Breda.

"PSD-ALDE au reuşit să-şi impună voinţa, lăsând USR preşedinţiile comisiilor de constituţionalitate şi pentru diaspora, unde vom fi nevoiţi să luăm de la capăt munca noastră. În acest moment, am refuzat, în semn de protest şi pentru a nu cauţiona încă un abuz al puterii, să desemnăm preşedinţii pentru aceste comisii. I-am rugat, însă, pe colegii mei, membri în comisii, să asigure buna desfăşurare a lucrărilor deoarece considerăm că activitatea legislativă nu trebuie să aibă de suferit de pe urma a încă unui abuz al PSD-ALDE", a precizat, la rândul său, liderul senatorilor USR, Vlad Alexandrescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne