Revolut, lovit de un atac cibernetic: Datele personale a peste 50.000 de utilizatori, compromise

(Captură ecran - Revolut RO)

Un atac cibernetic asupra Revolut a compromis datele personale a peste 50.000 de persoane, informează The Times.

Sursa citată precizează că breşa de la compania de plăţi bazate pe aplicaţii a avut loc duminica trecută, în noaptea de duminică spre luni, după ce un angajat al Revolut a fost surprins de o înşelătorie de tip phishing.

Atacul a afectat 50.144 de persoane şi a implicat o terţă parte neautorizată, care a accesat unele dintre detaliile acestora, inclusiv informaţii de contact şi de tranzacţie. Parolele, numerele PIN şi detaliile cardurilor nu au fost obţinute.

Incidentul a ieşit la iveală după ce autoritatea de reglementare a datelor din Lituania, unde Revolut are o licenţă bancară, a dezvăluit breşa.

Revolut a declarat ulterior că a fost afectată de un "atac cibernetic extrem de ţintit", dar a adăugat că nu a fost sustras niciun ban.

Biroul Comisarului pentru Informaţii din Regatul Unit a fost informat cu privire la incident.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură