Rezultatul bătăliei electorale din R. Moldova. Primarul Chişinăului se decide în turul doi

Primăria municipiului Chişinău
Primăria municipiului Chişinău (Epoch Times)

Comisia Electorală Centrală (CEC) a anunţat, după numărarea voturilor, rezultatele în cadrul alegerilor locale generale desfăşurate duminică, 14 iunie 2015. În 438 de localităţi din ţară au fost aleşi primarii. Întrucât în celelalte 458 de localităţi, niciun candidat la funcţia de primar nu a întrunit mai mult de jumătate din voturile valabil exprimate ale alegătorilor ce au participat la votare, în termen de 2 săptămâni se va desfăşura al doilea tur de scrutin, raportează cec.md.

Totodată, în două localităţi, se va repeta votarea într-un interval de două săptămâni. În prima localitate nu a fost asigurată prezenţa minimă de 25% dintre alegători, iar în al doilea caz procesul electoral a fost întrerupt.

În Chişinău, în turul doi pentru fotoliul de primar, se vor duela Dorin Chirtoacă si Zinaida Greceanîi. După procesarea a 100% dintre procesele verbale, rezultatele finale arată în felul următor: Dorin Chirtoacă – 37,52%, iar Zinaida Greceanîi – 35,68%.

Controversatul om de afaceri, Ilan Shor, învinuit în furtul unui miliard de dolari, care a candidat pentru funcţia de primar al oraşului Orhei, a câştigat alegerile din primul tur de scrutin cu 61,97%, devenind primar de Orhei, relatează realitatea.md.

După procesarea a 100% din procesele verbale, preşedintele partidului ”Partidul Nostru”, Renato Usatîi, câştigă alegerile din municipiul Bălţi din primul tur, cu 72,46% din numărul total de voturi.

Precizăm că următorul tur de scrutin urmează să se desfăşoare, potrivit legislaţiei, peste două săptămâni, adică pe 28 iunie.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe