Robot Tesla ar fi atacat un inginer la o fabrică din Texas. Reacţia lui Musk la incidentul din 2021

Optimus, robotul humanoid produs de Tesla
Optimus, robotul humanoid produs de Tesla (Captură ecran)

Un inginer de la o fabrică Tesla de lângă Austin, Texas, ar fi fost atacat de un robot în 2021, potrivit unui raport de incident depus la autorităţile de reglementare, relatează The Independent.

Martorii ar fi observat cum robotul de la fabrica Giga Texas l-a imobilizat pe inginer şi l-a zgâriat pe spate şi pe braţ, provocând o "dâră de sânge" pe podeaua fabricii, potrivit raportului din 2021 depus la autorităţile de reglementare din comitatul Travis şi la cele federale, care a fost analizat de ziarul britanic The Daily Mail.

Robotul, proiectat să manipuleze piese auto din aluminiu, proaspăt turnate, l-ar fi imobilizat pe inginer şi a lăsat victima cu o "rană deschisă" la mână stângă.

Inginerul a reuşit să se elibereze din robotul de asamblare după ce un coleg a apăsat butonul de oprire de urgenţă.

După ce a fost eliberat, inginerul ar fi căzut câţiva metri în jos pe un tobogan destinat colectării deşeurilor de aluminiu, lăsând o dâră de sânge.

Potrivit rapoartelor, Tesla a declarat că rănile inginerului nu au necesitat ca acesta să îşi ia concediu de odihnă.

Tesla s-a confruntat cu critici pentru modul în care gestionează siguranţa la locul de muncă şi raportarea accidentelor.

La uzina din Giga Texas, datele au arătat o rată mai mare de răniri în comparaţie cu mediile din industrie.

În cazurile de vătămări grave la locul de muncă, raportul a fost de unul la 26 de lucrători la uzina Giga Texas, comparativ cu unul la 38 de lucrători la alte fabrici auto importante din SUA.

Elon Musk a criticat recentele relatări din presă privind incidentul.

"Este cu adevărat ruşinos din partea presei să scoată la suprafaţă un accident de acum doi ani cauzat de un simplu braţ robotizat industrial Kuka (care se găseşte în toate fabricile) şi să insinueze acum că se datorează lui Optimus", a scris Musk, miercuri, într-o postare pe platforma X.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură